Gegrilde asperges met knoflookkruim

Deel met vrienden en familie

Gegrilde asperges met knoflookkruim! Gegrilde groene asperges zijn natuurlijk sowieso lekker, maar de knoflookkruim maakt het helemaal af, met een extra crunch. Heerlijk simpel recept, dat je zowel binnen als buiten op de BBQ kunt klaar maken.

Gegrilde asperges met knoflookkruim

Asperges is een heerlijke groente

Asperges zijn hier altijd favoriet. Op het moment zijn ze zowel in het wit als het groen verkrijgbaar. Ik twijfel nog steeds welke ik lekkerder vindt, maar het zijn beiden heerlijke stengels. De groene zijn een ideaal bijgerecht: lekker uit de koekenpan, gewokt, of van de grill. Zelfs op de BBQ houden ze zich zeer goed.

Gegrilde groene asperges als bijgerecht of lunch

Deze gegrilde groene asperges met knoflookkruim smaken heerlijk als lunchgerecht met een gebakken eitje. Maar je kunt ze ook lekker grillen op de BBQ en serveren met een mooi stuk rundvlees of gegrilde garnalen. Misschien nu niet helemaal de tijd van het jaar, maar straks als de dagen weer korter worden, zijn ze ook heel erg lekker met Italiaanse kalkoenrolletjes.

De kruim kun je ook heel goed van tevoren maken en bewaren in een goed afgesloten bakje.

Groene asperges

Ingrediënten Gegrilde asperges met knoflookkruim

1 pakjes groene asperges
1 boterham
snufje zout
1 theelepel knoflookpoeder
optioneel: halve theelepel chilipoeder

olie om mee te bakken

Bereiding

  1. Vermaal de boterham in je keukenmachine of Nutribullet. Bij mij werd het, in tegenstelling tot wat ik had verwacht, fijner in de bullet, dan in de keukenmachine. Meng zout, knoflookpoeder en eventueel chilipoeder door het kruim heen.
  2. Verwarm wat olie of boter in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de kruimels tot ze knapperig en goudkleurig zijn. Roer regelmatig door, zodat het gelijk matig bakt en niet aanbrandt. Brood heeft de neiging eerst niets te doen, maar opeens snel te verkleuren. Let dus goed op!
  3. Verwijder 2-3 centimeter van de onderkant van de groene asperges. Dit is vaak houterig en eet absoluut niet lekker. Schillen is daarentegen weer niet nodig.
  4. Grill de asperges met een klein beetje olie in 5-9 minuten in een grillpan of op de BBQ.
  5. Serveer de gegrilde asperges met de knoflookkruim bovenop. Heb je over? Zet gerust de rest op tafel erbij. Geloof mij,  het gaat toch wel op.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close