Gegrilde bloemkool uit de oven maakt bloemkool eten weer leuk! In mijn jeugd was bloemkool razend populair. Wij aten het thuis dan ook regelmatig. Tegenwoordig heeft bloemkool een beetje een suf imago. Ik heb een heel ander recept voor jullie.
Door bloemkool te grillen kun je het een heerlijke smaak geven, zonder dat het heel zacht (en als het helemaal tegen zit) pappig te worden. Het is super makkelijk te maken en een leuke groente variatie!
Ingrediënten gegrilde bloemkool uit de oven
voor 2 personen
Halve kop van een grote bloemkool in roosjes
1 theelepel chili poeder
2 eetlepels Parmezaanse kaas
1 eetlepel olijfolie
sap van 1 partje citroen
zout & peper
eventueel spiesjes
Bereiding
- Verwarm je oven voor op de hoogst mogelijke stand.
- Meng in een kom alle ingrediënten, samen met de bloemkoolroosjes, goed door elkaar.
- Prik de bloemkool op spiesjes of verdeel ze direct over een bakpapiertje.
- Plaats je bloemkool in de oven en grill ze tot ze gaar zijn. Dit is bijna altijd zodra je donkere stukjes ziet verschijnen. Mocht je spiesjes gebruiken dan kun je ze omdraaien, maar dit is niet echt nodig.
Ik hoop dat jullie dit een leuk recept vinden voor bloemkool, het is heel wat anders dan gewoon bloemkool koken!
Lijkt me lekker! Ik denk dat mijn zoontje hier erg blij van wordt.
Ziet er heerlijk uit, maar ik houd dan ook sowieso veel van bloemkool! Leuk idee! X