Gegrilde inktvis met gember, peper en knoflook is een supersnel recept, bomvol smaak. Heerlijk fris met een vleugje pittig. En het hele jaar door lekker. Gewoon zo als bijgerecht bij de BBQ of straks in de winter als fancy voorgerechtje bij het Kerstdiner.
Inktvis is bij de meeste visboeren en ook in de luxere supermarkten goed te koop. Op Youtube vind je heel veel filmpjes die je kunnen helpen met het schoonmaken van de inktvis. Het is heel simpel en geeft je echt het gevoel dat je echt aan koken bent. Ik vind het altijd erg leuk om te doen en de eerste keer is het prachtig om te zien hoe een inktvis in elkaar zit. Mocht je dat toch niet aandurven, dan kun je ook vragen of de visboer deze voor je schoonmaakt. Kun je ze niet vers vinden? Geen probleem, uit de vriezer is inktvis ook heel erg goed.
Als je de tentakels erbij kunt krijgen, zou ik dat zeker doen. deze zijn namelijk ontzettend lekker. In de ingevroren variant vind je de tentakels meestal verstopt in de kop.
Thais recept voor Inktvis
Bij Thaise recepten zullen de meeste eerst denken aan de klassiekers zoals:
- Pad Thai
- Groene curry
- Panang curry
- Tom kha kai
Voor wie wat vaker Thais eet zullen Thaise viskoekjes en kip met holy basil ook bekend voor komen. Net zoals de Nederlandse keuken niet alleen stampot is, heeft de Thaise keuken ook nog veel meer te bieden dan de meest bekende recepten.
Wat dit recept Thais maakt is de basis van gember, knoflook en witte peper. Dat komt in bijna alle Thaise recepten in de basis voor. Daarnaast zijn zuur, zoet, zout en pittig helemaal in balans. Iets waar Thaise recepten bekend om staan. Vaak gebruik je in Thaise recepten limoen, maar in dit geval citroen. Je hebt namelijk iets meer zuur nodig dan limoen meestal geeft. Het zoete komt van een vleugje palmsuiker en het zoutige van vissaus.
Pin deze Gegrilde inktvis met gember, peper en knoflook!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.