Gegrilde paprika risotto met burrata!

Gegrilde paprika risotto met burrata
Voor deze gegrilde paprika risotto met burrata mag je mij ’s nachts wakker maken. Neem de tijd om echt van dit gerecht te genieten. De burrata maakt de risotto hemels romig!

Net zoals de meeste risotto’s staat ook deze versie met gegrilde paprika en burrata niet binnen 30 minuten op tafel. Toch is het niet veel werk om dit recept te maken, want zeg nou zelf, het grootste gedeelte van de tijd ben je een beetje dromerig door een pan aan het roeren!

Risotto met Burrata

Ingrediënten gegrilde paprika risotto met burrata

1 rode ui
2 kleine teentjes knoflook
300 gr risottorijst
1 flinke scheut witte wijn
400 – 600ml bouillon

230 gr geroosterde paprika (uit pot)
1 à 2 handen vers geraspte Parmezaanse kaas
basilicum
en natuurlijk… een bol burrata!
zout, peper en olijfolie (van goede kwaliteit)

Bereiding

  1. Snipper de rode ui fijn en doe hetzelfde met de knoflook.
  2. Pureer de geroosterde paprika met aanhangend vocht tot een gladde saus.
  3. Verwarm olie in een grote koekenpan met een dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg de risottorijst toe en roer die ongeveer 2 minuten door, tot de korrels glanzen en glazig zijn. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
  5. Voeg de gegrilde paprikasaus toe en laat het vocht een beetje verdampen.
  6. Voeg nu regelmatig een soeplepel bouillon toe. Roer regelmatig, zodat het vocht goed verdeeld wordt en de rijst niet aan de pan gaat bakken.
  7. Herhaal stap 6 totdat je risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.  Het is moeilijk om precies te voorspellen, je zult het echt moeten proeven. Er mag geen harde, rauwe kern meer in de risotto korrel zitten, maar hij moet nog wel stevig zijn. Zodra het gaar is, stop je met het toevoegen van bouillon.
  8. Proef en breng de risotto op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de risotto met de burrata bovenop, met daarop vers gemalen peper en een kleine scheutje extra virgin olijfolie. Paar verse blaadjes basilicum erbij en klaar ben je! Eet direct op en roer de burruta heerlijk door je paprika risotto heen. Hmmmm.

Eet smakelijk!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *