Gegrilde Paprika-Tomatensoep uit de Multicooker

Deel met vrienden en familie

Gegrilde paprika-tomatensoep uit de multicooker is ontzettend lekker en heeft een heerlijke, diepe smaak. Grill de paprika’s zelf of koop een potje; deze soep wordt sowieso een succes. Deze simpele én gezonde maaltijd staat zo op tafel met behulp van de multicooker!

Gegrilde paprika-tomatensoep uit de multicooker

Voor deze gegrilde paprika-tomatensoep gooien we niet zomaar wat tomaten en gegrilde paprika’s bij elkaar. Nee, we voegen ook gerookte paprikapoeder toe voor een diepere paprikasmaak en dat vleugje rokerigheid. De umami-smaak van de tomaten wordt ondersteund door tomatenpuree én zongedroogde tomaten.

We gebruiken de rode paprika’s niet alleen voor de smaak, maar ook omdat dit samen met de tomaten een prachtige, diepe rode kleur geeft aan de soep. 

Gegrilde Paprika tomatensoep uit de multicooker

Gegrilde Paprika’s

Voor de snelheid (of misschien eerlijker: luiheid) maak ik vaak gebruik van gegrilde paprika uit een potje. Je kunt de paprika’s ook heel goed zelf grillen. Heb je een multicooker met airfryer stand? Verwarm deze dan op 200 graden, smeer de paprika’s in met een dun laagje olie en grill ze tot het velletje begint te blakeren. Dit duurt meestal 10 minuten. Laat afkoelen en pulk het velletje er vanaf!

Gegrilde Paprika-Tomatensoep uit de Multicooker

Gegrilde paprika-tomatensoep uit de multicooker is ontzettend lekker en heeft een heerlijke, diepe smaak. Grill de paprika's zelf of koop een potje; deze soep wordt sowieso een succes. Deze simpele én gezonde maaltijd staat zo op tafel met behulp van de multicooker!
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
HP in de Instant Pot 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 350 gr gegrilde paprika
  • 800 gr gezeefde tomaten
  • 400 ml water
  • 1 snuf zout
  • 1 scheut olijfolie

Instructies

  • Verwarm met de SAUTE functie de olijfolie in de pot. Fruit hierin de ui, met de tomatenpuree.
    1 ui, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 scheut olijfolie
  • Voeg knoflook, zongedroogde tomaten en paprikapoeder toe en fruit dit ook een minuut of twee mee.
    2 teentjes knoflook, 5 zongedroogde tomaten, 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Nu mogen de paprika's, tomaten, water en een snuf zout erbij. Roer goed door.
    350 gr gegrilde paprika, 800 gr gezeefde tomaten, 400 ml water, 1 snuf zout
  • CANCEL de saute functie. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en stel je de timer in op 20 minuten.
  • Je kunt na afloop van de timer het ventiel direct openen, maar met soep kun je vaak beter een paar minuten wachten, zodat de druk er al een beetje af gaat.
  • Pureer alles en geniet van je heerlijke soep!
Auteur: Mariska
calorieën: 26kcal
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Westers
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot soep, Soep, tomatensoep

Nutrition

Calorieën: 26kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 1g | Fat: 0.3g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.03g | Sodium: 871mg | Potassium: 202mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 510IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 34mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Gegrilde Paprika-Tomatensoep uit de Multicooker!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gegrilde Paprika tomatensoep uit de multicooker

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close