Gegrilde paprika-tomatensoep uit de multicooker is ontzettend lekker en heeft een heerlijke, diepe smaak. Grill de paprika’s zelf of koop een potje; deze soep wordt sowieso een succes. Deze simpele én gezonde maaltijd staat zo op tafel met behulp van de multicooker!
Gegrilde paprika-tomatensoep uit de multicooker
Voor deze gegrilde paprika-tomatensoep gooien we niet zomaar wat tomaten en gegrilde paprika’s bij elkaar. Nee, we voegen ook gerookte paprikapoeder toe voor een diepere paprikasmaak en dat vleugje rokerigheid. De umami-smaak van de tomaten wordt ondersteund door tomatenpuree én zongedroogde tomaten.
We gebruiken de rode paprika’s niet alleen voor de smaak, maar ook omdat dit samen met de tomaten een prachtige, diepe rode kleur geeft aan de soep.
Gegrilde Paprika’s
Voor de snelheid (of misschien eerlijker: luiheid) maak ik vaak gebruik van gegrilde paprika uit een potje. Je kunt de paprika’s ook heel goed zelf grillen. Heb je een multicooker met airfryer stand? Verwarm deze dan op 200 graden, smeer de paprika’s in met een dun laagje olie en grill ze tot het velletje begint te blakeren. Dit duurt meestal 10 minuten. Laat afkoelen en pulk het velletje er vanaf!
Pin dit recept voor Gegrilde Paprika-Tomatensoep uit de Multicooker!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.