Gegrilde paprikasoep met gepofte knoflook is perfect in zijn eenvoud. Met slechts een paar ingrediënten zet je een heerlijke, vullende soep op tafel.
Voor dit recept grillen we zelf de paprika’s en de knoflook. Dit doe je gewoon tegelijkertijd, dus voor de knoflook hoef je niet een aparte stap toe te voegen. Het poffen van de knoflook maakt hem veel milder, vandaar dat je gemakkelijk vier tenen (of meer…) kunt gebruiken. Na het poffen druk je de knoflook makkelijk uit zijn schil, zo zacht is de knoflook geworden.
Wil je gebruik maken van gegrilde paprika uit pot of blik, begin dan bij stap 4 en voeg een gesnipperd teentje knoflook toe. Dit is een stuk sneller, maar ook een stuk minder lekker. Dan weet je dat alvast 😉
Mocht je echt gek zijn op gegrilde paprika, probeer dan ook eens Gegrilde paprika risotto met burrata!
Ingrediënten Gegrilde paprikasoep
4 rode paprika’s
4 teentjes knoflook
1 gesnipperd klein uitje
1 flinke theelepel tomaten puree
500 – 750 ml bouillon (vega of kip).
Olijfolie, zout en peper
optioneel: room en/of verse kruiden, zoals peterselie of tuinkers
overige benodigdheden: oven, aluminiumfolie, plastic zak of tasje, staafmixer
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius, bekleed een bakplaat met wat aluminiumfolie en plaats hier de paprika’s en de knoflook teentjes op. Besprenkel de paprika’s met een klein beetje olijfolie en zet ze in de oven.
- Grill de paprika’s tot ze zwarte plekken krijgen, ongeveer 20-30 minuten. Draai op de helft van de tijd de paprika’s een keer om. Maak ondertussen je bouillon klaar. Gebruik je blokjes? Kijk dan op de verpakking hoeveel blokjes per liter water nodig zijn.
- Haal de paprika’s uit de oven en plaats ze direct, maar voorzichtig, in een stevige plastic zak. Sluit de zak af en laat ze daar een aantal minuten in afkoelen, tot ze koel genoeg zijn om aan te raken. Pluk de velletjes van de paprika’s en snijd het vruchtvlees grof in stukken. LET OP, er kan heet vocht uit de paprika’s stromen, zodra je deze open snijdt. Ik prik ze daarom vaak eerst in.
- Verwarm wat olie in een soeppan en fruit hier de ui in. Voeg de tomatenpasta en de gepofte knoflook toe en bak dit een minuut mee. Vervolgens voeg je gegrilde paprika’s en de bouillon toe.
- Breng aan de kook en laat vervolgens zo’n 15 minuten pruttelen, voordat je de boel pureert met je staafmixer. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer deze gegrilde paprikasoep gewoon zo, heerlijk puur of met een scheutje room. Besprenkel met wat verse kruiden, bijvoorbeeld tuinkers of peterselie voor extra smaak.
Eet smakelijk!
Pin deze Gegrilde paprikasoep met gepofte knoflook!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Wat een lekker kleurtje heeft deze soep. Ik ga hem opslaan, want ik wil dit jaar vaker koken en zo’n soepje is dan denk ik een goed begin. 🙂