Gegrilde paprikasoep met gepofte knoflook is perfect in zijn eenvoud. Met slechts een paar ingrediënten zet je een heerlijke, vullende soep op tafel.
Gegrilde paprikasoep met gepofte knoflook
Voor dit recept grillen we zelf de paprika’s en de knoflook. Dit doe je gewoon tegelijkertijd, dus voor de knoflook hoef je niet een aparte stap toe te voegen. Het poffen van de knoflook maakt hem veel milder, vandaar dat je gemakkelijk vier tenen (of meer…) kunt gebruiken. Na het poffen druk je de knoflook makkelijk uit zijn schil, zo zacht is de knoflook geworden.
Wil je gebruik maken van gegrilde paprika uit pot of blik, begin dan bij stap 4 en voeg een gesnipperd teentje knoflook toe. Dit is een stuk sneller, maar ook een stuk minder lekker. Dan weet je dat alvast 😉 Mocht je echt gek zijn op gegrilde paprika, probeer dan ook eens Gegrilde paprika risotto met burrata!
Gezonde Soep
Paprika’s zijn niet alleen lekker, maar zitten ook boordevol vitamine C en antioxidanten, die goed zijn voor het immuunsysteem en de huid. Rood gekleurde paprika’s bevatten daarnaast ook bètacaroteen, wat bijdraagt aan een gezonde huid en goed zicht. Door paprika’s te roosteren, verliest de groente een klein deel van zijn vitamine C, maar de antioxidanten en bètacaroteen blijven grotendeels behouden. Roosteren versterkt de zoete, intense smaak en maakt de paprika makkelijker verteerbaar.
Pin deze Gegrilde paprikasoep met gepofte knoflook!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Wat een lekker kleurtje heeft deze soep. Ik ga hem opslaan, want ik wil dit jaar vaker koken en zo’n soepje is dan denk ik een goed begin. 🙂