Als de zomer een toetje was, dan zou het gegrilde perziken met mascarpone room zijn. Snel en super simpel om te maken. De heerlijke sappige, zoete perziken combineren fantastisch met het romige van de mascarpone. We maken het helemaal af met wat verkruimelde Cantuccini koekjes.
Gegrilde perziken met mascarpone room
Dit dessert is heel erg populair (en waarschijnlijk ontstaan) in Australië. Het zal je dus niet verbazen dat ze heel goed te maken zijn op de barbecue. Heb je geen barbecue of geen zin om deze alleen voor het dessert aan te steken, dan kun je ook heel goed een grillpan gebruiken en zelfs een contactgrill. Zorg ervoor dat de grill goed schoon is, je wilt geen restjes knoflookmarinade op je gegrilde perziken!
Heerlijk zomers dessert met perzik
Deze gegrilde perziken met mascarpone room zijn heerlijk als simpel, zomers toetje. Mocht je op je suiker letten, dan kun je ook heel goed de suiker weglaten en eventueel wat vanille toevoegen. Rijpe perziken zijn namelijk al heerlijk zoet van zichzelf en dat komt nog meer naar voren, nadat ze gegrilld zijn!
Ga je picknicken? Dan kun je de perziken ook makkelijk van tevoren grillen.
Pin dit zomerse dessert met gegrilde perzik en mascarpone room!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Bijvoorbeeld op een bord met je favoriete desserts!