Gegrilde perziken met mascarpone room

Als de zomer een toetje was, dan zou het gegrilde perziken met mascarpone room zijn. Snel en super simpel om te maken. De heerlijke sappige, zoete perziken combineren heerlijk met het romige van de mascarpone. We maken het helemaal af met wat verkruimelde Cantuccini koekjes.

Gegrilde perzik met mascarpone room

Gegrilde perziken met mascarpone room

Dit dessert is heel erg populair (en waarschijnlijk ontstaan) in Australië. Het zal je dus niet verbazen dat ze heel goed te maken zijn op de barbecue. Heb je geen barbecue of geen zin om deze alleen voor het dessert aan te steken, dan kun je ook heel goed een grillpan gebruiken en zelfs een contactgrill. Zorg ervoor dat de grill goed schoon is, je wilt geen restjes knoflookmarinade op je gegrilde perziken!

Dessert met gegrilde perzik

Heerlijk zomers dessert met perzik

Deze gegrilde perziken met mascarpone room zijn heerlijk als simpel, zomers toetje. Mocht je op je suiker letten, dan kun je ook heel goed de suiker weglaten en eventueel wat vanille toevoegen. Rijpe perziken zijn namelijk al heerlijk zoet van zichzelf en dat komt nog meer naar voren, nadat ze gegrilld zijn!

Ga je picknicken? Dan kun je de perziken ook makkelijk van tevoren grillen.

Zomers toetje: gegrilde perziken met mascarpone room

Als de zomer een toetje was, dan zou het gegrilde perziken met mascarpone room zijn. Snel en super simpel om te maken. De heerlijke sappige, zoete perziken combineren heerlijk met het romige van de mascarpone. We maken het helemaal af met wat verkruimelde Cantuccini koekjes.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Apparatuur

  • BBQ of grill

Ingrediënten

  • 4 perzikken (lekker rijpe!)
  • 250 gr mascarpone
  • 1,5 eetlepel poedersuiker of meer naar smaak
  • neutrale olie
  • 8 stuks Cantuccini koekjes

Instructies

  • Snijd de perziken door midden, draai ze uit elkaar en verwijder de pit. Smeer heel licht in met een beetje olie.
  • Grill de perzikhelftjes op middelhoog vuur in de grillpan of op de barbecue. Grill de perziken 2- 3 minuten per kant, tot er mooie donkere strepen te zien zijn.
  • Klop de mascarpone kort los met poedersuiker, bijvoorbeeld met een vork of garde. Proef en voeg eventueel extra suiker toe. Veel is niet nodig, want de perziken zijn al vrij zoet.
  • Serveer de perziken met de mascarponeroom en verkruimelde koekjes!
Auteur: Mariska
Gang: Dessert, nagerecht, toetje
Keuken: Australisch
Trefwoord: bbq, grillen, mascarpone, perzik, toetje, zoet

Pin dit zomerse dessert met gegrilde perzik en mascarpone room!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Bijvoorbeeld op een bord met je favoriete desserts!

Perzik toetje met room

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close