Italiaans gegrilde pompoen

Italiaans recept gegrilde pompoen
Gegrilde pompoen met een Italiaanse twist is één van de populairste gerechten bij mijn vrienden. Pompoen smaakt natuurlijk al super lekker, maar door haar te grillen wordt ze nog lekkerder.


Een voordeel van de herfst vind ik toch wel dat er weer pompoenen verkocht worden. Zodra ik de eerste in de supermarkt spotte, moest hij gelijk mee naar huis. Bijna alle groente wordt lekkerder wanneer je ze grilt. Zo ook pompoen; zeker met zijn grote vriend knoflook. Van Arthur kreeg ik te horen dat het nog veel lekkerder was dan hij van tevoren had verwacht. Aangezien hij flink verwend is qua eten, is dat een serieus compliment.

Benodigdheden Italiaans gegrilde pompoen

Hoofdgerecht twee personen, bijgerecht vier personen

1 kilo (fles)pompoen
2-3-4 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst
1 chili in dunne ringen gesneden
2 eetlepels verse oregano
2 eetlepels olijfolie
Zeezout
1 bol Mozzarella in stukken gescheurd
1 zakje rucola
Extra vierge olijfolie
Balsamico

Bereiding Italiaans gegrilde Pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Schil je pompoen, verwijder de zaden en draden en snijd in plakken van 1-1,5 cm.
  3. Meng in een schaal de pompoen met de knoflook, chili, oregano en de olijfolie. Dit gaat het makkelijkst met he handen :).
  4. Verdeel de pompoen over je bakplaat, besprenkel met wat zeezout en grill voor ongeveer 20 a 25 minuten tot de pompoen gaar is en mooi begint te kleuren.
  5. Verdeel de gegrilde pompoen over de borden en verdeel de mozzarella over de pompoen. Top het af met een flinke hand rucola sla.
  6. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en balsamico.

Variatie tip 1: Voeg wat uitgebakken spekjes toe.
Variatie tip 2: In plaats van mozzarella, kan je ook kiezen voor een milde geitenkaas.
Variatie tip 3: Een klein beetje geraspte citroen schil doet het altijd goed.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *