Italiaans gegrilde pompoen

Deel met vrienden en familie

Gegrilde pompoen met een Italiaanse twist is één van de populairste gerechten bij mijn vrienden. Pompoen smaakt natuurlijk al super lekker, maar door haar te grillen wordt ze nog lekkerder.


Een voordeel van de herfst vind ik toch wel dat er weer pompoenen verkocht worden. Zodra ik de eerste in de supermarkt spotte, moest hij gelijk mee naar huis. Bijna alle groente wordt lekkerder wanneer je ze grilt. Zo ook pompoen; zeker met zijn grote vriend knoflook. Van Arthur kreeg ik te horen dat het nog veel lekkerder was dan hij van tevoren had verwacht. Aangezien hij flink verwend is qua eten, is dat een serieus compliment.

Ingrediënten Italiaans gegrilde pompoen

Hoofdgerecht twee personen, bijgerecht vier personen

1 kilo (fles)pompoen
2-3-4 tenen knoflook, fijn gesneden of geperst
1 chili in dunne ringen gesneden
2 eetlepels verse oregano
2 eetlepels olijfolie
Zeezout
1 bol Mozzarella in stukken gescheurd
1 zakje rucola
Extra vierge olijfolie
Balsamico

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Schil je pompoen, verwijder de zaden en draden en snijd in plakken van 1-1,5 cm.
  3. Meng in een schaal de pompoen met de knoflook, chili, oregano en de olijfolie. Dit gaat het makkelijkst met he handen :).
  4. Verdeel de pompoen over je bakplaat, besprenkel met wat zeezout en grill voor ongeveer 20 a 25 minuten tot de pompoen gaar is en mooi begint te kleuren.
  5. Verdeel de gegrilde pompoen over de borden en verdeel de mozzarella over de pompoen. Top het af met een flinke hand rucola sla.
  6. Besprenkel met wat extra vierge olijfolie en balsamico.

Variatie tip 1: Voeg wat uitgebakken spekjes toe.
Variatie tip 2: In plaats van mozzarella, kan je ook kiezen voor een milde geitenkaas.
Variatie tip 3: Een klein beetje geraspte citroen schil doet het altijd goed.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oeh dat ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens een keer proberen! 🙂

  2. Pompoen hier, pompoen daar, ik krijg er maar geen genoeg van. Verwennerij dat je mij dit voor de brunch hebt geserveerd 🙂

  3. Dit lijkt me echt heerlijk. Ik ben ook echt een pompoen-fan dus dit recept past helemaal in mijn straatje. Jammie, volgende week jullie pompoenpesto en deze gegrilde pompoen maar eens maken 🙂

    1. Maris Author says:

      Zeker doen Kimber, want het is zoooooooooo lekker!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close