Gegrilde spruiten met een pittige kick

Deel met vrienden en familie

Spruiten kunnen ontzettend lekker zijn, maar ze hebben wel wat extra aandacht en liefde nodig. Vandaar dat ik graag mijn recept voor gegrilde spruiten met een pittige kick wil delen met jullie.

Spruiten zijn gezond en komen meestal gewoon uit Nederland. Je zou denken dat we een echt spruitenland zijn, maar de meeste mensen halen tegenwoordig hun neus op voor spruitjes. Toegegeven, erg lekker ruiken ze niet en als je ze gewoon (te gaar) kookt zijn ze bij mij ook geen favoriet. Toch kunnen ze heel erg lekker zijn, bijvoorbeeld als je ze grilt in de oven.

Dit recept geeft een lekkere pittige kick aan de normaal zo brave spruitjes. Mocht je meer van zoete spruitjes houden probeer dan eens Geroosterde spruitjes met honing en amandel

Ingrediënten pittige gegrilde spruiten

Bijgerecht voor twee personen
350 g spruiten
1/4 citroenschil geraspt
1/2 theelepel cayennepeper, nog iets meer als van pittig houdt
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetlepel olijfolie
zeezout

Extra benodigdheden: bakplaat en bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met een stuk bakpapier. Je kunt er ook voor kiezen om het zonder bakpapier te doen, maar het scheelt wel een hoop schrobben.
  2. Maak de spruiten schoon; ik doe dit meestal door spruitjes te wassen, het kontje eraf te snijden en eventuele lelijke bovenste blaadjes te verwijderen. Snijd kleine spruitjes doormidden en grotere spruiten in vieren.
  3. Meng in een kom de spruitjes met de geraspte citroenschil, cayennepeper, knoflook, olijfolie en een flinke snuf zeezout. Schud of roer alles goed door elkaar.
  4. Spreid de spruitjes goed uit over de bakplaat en bak ze 20 minuten in het midden van de oven. Schep zo nu en dan om, zodat de blaadjes niet verbranden.

Geloof me, je herkent de smaak niet terug; deze zijn heerlijk! Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close