Gegrilde tonijn met Ananas Salsa en Kokosrijst

Deel met vrienden en familie

Recept Gegrilde Tonijn, Ananas Salsa en kokosrijst
Gegrilde tonijn met Ananas Salsa en Kokosrijst is net even wat anders dan je waarschijnlijk doordeweeks eet. Wist je dat dit gerecht gewoon in 30 minuten op tafel kan staan? Lekker fris en tropisch, perfect voor de zomer!

Dit recept goed te maken op de BBQ. Nou ja, in ieder geval om de tonijnsteaks te grillen. Sinds ik een elektrische BBQ op het balkon heb staan gebruik ik hem regelmatig om vis, vlees en groente te grillen. Hij is super snel warm, veel sneller dan een houtskool BBQ, dus je bent snel klaar. Ideaal als je slechts een gedeelte van je maaltijd klaar maakt op de gril. Eerder maakte ik ook al kebabs op de BBQ.

Natuurlijk kun je de tonijn ook grillen in een grillpan, op de contact grill of gewoon bakken in een koekenpan!

In dit recept gebruik ik weer eens koriander. Ik ben echt gek op dit kruid, maar ik snap dat anderen hier minder dol op kunnen zijn. Je kunt in dit recept óf de koriander helemaal weg laten óf vervangen door munt!

Recept Gegrilde Tonijn, Ananas Salsa en kokosrijst

Benodigdheden Gegrilde tonijn met Ananas Salsa en Kokosrijst

Gegrilde tonijn
2 tonijnsteaks
zout

Ananas Salsa
250 gram ananas (liefst vers!)
1 jalapeno of Spaanse peper
1 kleine rode ui
0.5 limoen (sap)
0.5 bosje koriander
zout naar smaak

Kokosrijst
rijst voor twee personen (ongeveer 200 gr)
1 blik kokosmelk (400ml)
water (200ml)
zout

Bereiding Gegrilde tonijn met Ananas Salsa en Kokosrijst

  1. Begin met je rijst, dit zal de meeste tijd in beslag nemen (meestal zo’n 20 minuten). Kook de rijst zoals je dit gewoonlijk ook zou doen, maar vervang 2/3 van je water met kokosmelk. Vergeet niet een snuf zout toe te voegen.
  2. Nu de rijst lekker (zachtjes) aan het pruttelen is, kunnen we verder gaan met de Ananas Salsa. Snijd de ananas in blokjes, de koriander en jalapeno fijn en de rode ui in kleine kwart-ringetjes. Voeg hier de sap van de limoen bij en een snufje zout. Goed door roeren en laten staan tot de rest klaar is.
  3. Zodra de rijst bijna klaar is, beginnen we met de tonijn. Dep de moten voorzichtig droog met een stukje keukenpapier. Besprenkel rijkelijk met zout en wrijf ze liefdevol in met een paar drupjes olie.
  4. Nu komt het leukste gedeelte van dit recept GRILLLLLLLLLLLLLLEN! Geniet ervan, want het is zo weer voorbij: maximaal 20 à 40 seconden per kant. De tonijnsteaks zijn het lekkerste als je ze niet helemaal door bakt, of zelfs bijna rauw laat!
  5. Schep de kokosrijst in een kom, voeg er een flinke hoeveelheid Ananas Salsa bij en top af met je heerlijk gegrilde tonijn steak.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close