Gegrilde zoete aardappel van de BBQ

Deel met vrienden en familie

Heb je ooit geprobeerd zoete aardappelen te grillen op de barbecue? Het is snel én makkelijk! Je snijdt ze in partjes en hoeft ze niet eens te schillen. Wat kruiden en een beetje olie erbij en ze mogen op de hete grill. Na het grillen heb je heerlijke zoete aardappelsnacks, die je zo van hun schilletje schuift.

Zoete aardappel van de BBQ

Met wat komijn en een klein beetje kaneel heb je een heerlijke kruidenmix voor je zoete aardappels te pakken. Makkelijk en bomvol smaak.

Meer barbecue inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie? Wat dacht je van:

BBQ zoete aardpel

Geen BBQ weer?

Zomer in Nederland kan nogal onvoorspelbaar zijn. Doordat ik zelf een elektrische barbecue heb (wij mogen niet met open vuur werken op het balkon), kan ik met elk weer BBQ-en. Ideaal! Buiten op een beschut plekje grillen en dan lekker samen binnen opeten.

Als dat ook geen optie is, dan is een grillpan ook een hele goede optie voor dit recept. Zelf heb ik een geweldige, zware Le Creuset grillpan. Dat is een grillpan die ook erg goed werkt op mijn inductiekookplaat. Eerlijk is eerlijk, pannen van Le Creuset zijn niet de goedkoopste, maar ik heb de grillpan al zeker 5 jaar en hij ziet er nog uit als nieuw! Hetzelfde geldt trouwens voor mijn braadpan van hetzelfde merk, die heb ik al 12 jaar, maar die is nog helemaal spik en span!!

Gegrilde zoete aardappel van de BBQ

Heb je ooit geprobeerd zoete aardappelen te grillen op de barbecue? Het is snel én makkelijk! Je snijdt ze in partjes en hoeft ze niet eens te schillen. Wat kruiden en een beetje olie erbij en ze mogen op de hete grill. Na het grillen heb je heerlijke zoete aardappelsnacks, die je zo van hun schilletje schuift.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • barbecue

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 0.25 theelepel kaneelpoeder
  • 1 snuf zout
  • neutrale olie

optioneel

  • gochugaru Koreaanse chili

Instructies

  • Steek de barbecue aan.
  • Was de zoete aardappels, verwijder rare stukjes en snijd in partjes. Besprenkel met de specerijen, zout en olie en hussel goed door, tot alles bedekt is.
  • Grill de zoete aardappelen, af en toe draaiend, tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken, 12 tot 16 minuten!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: wereldkeuken
Trefwoord: bbq, zoete aardappel

Pin deze Gegrilde zoete aardappel van de BBQ!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gegrilde zoete aardappel van de BBQ

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close