Gehaktballetjes gevuld met mozzarella

Deze heerlijke gehaktballetjes gevuld met mozzarella zijn super smeuïg en verrassend. Gewone gehaktballetjes in tomatensaus zijn al geweldig, laat staan als ze gevuld zijn met kaas!

De balletjes doen het heel goed gewoon zo in een pannetje als tapas hapje, maar ook op een broodje zijn ze zeer smakelijk. Wil je er een hele maaltijd van maken? Kook er dan wat pasta bij! Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus is natuurlijk al een feest op zich, maar dan heb je nog een extra verrassing met de kaasvulling!

Wij zijn gek op de Italiaanse keuken en hier vind je nog veel meer Italiaanse recepten.

Ingrediënten Gehaktballetjes gevuld met mozzarella

300 gr gehakt
1 teentje knoflook (geperst)
middelgroot ei
1 eetlepel oregano
2 handjes paneermeel
zout & peper
75 gr mozzarella (ongeveer een half zakje mini mozzarella bolletjes)
olijfolie
300 gr pastasaus (dit is mijn favoriet)
Parmezaanse kaas & peterselie

Dit recept maakt trouwens meer gehaktballetjes dan je ziet op de foto. Er zijn er een paar ‘verdwenen’ voordat ik een foto kon nemen, zo lekker.

Bereiding

  1. Meng gehakt, knoflook, ei en oregano met een flinke snuf peper en zout. Voeg beetje bij beetje het paneermeel toe tot je een mooi, samenhangend geheel krijgt.
  2. Rol het gehakt in ballen ter grootte van een pingpong bal. Duw in elke bal een balletje mozzarella en rol goed, zodat de bal weer helemaal dicht is.
  3. Verwarm olie in een koeken- of hapjespan en bak hier de gehaktballetjes rondom bruin.
  4. Giet de pastasaus erbij, plaats een deksel op de pan en laat zo’n 10-12 minuten sudderen.
  5. Rasp wat Parmezaanse kaas over de gehaktballetjes gevuld met mozzarella en bestrooi met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Join the Conversation

  1. Beste Mariska,
    Gisteravond deze overheerlijke balletjes gemaakt, echt een aanrader, we hebben zitten smullen. Met wat penne pasta erbij voor de een en wat ciabatta brood voor de ander. Was heerlijk!

    1. Dat klinkt als een fantastische combinatie.

    2. Savannah says:

      Hi Mariska,

      Kan ik dit ook van tevoren bereiden? Bijvoorbeeld alles tot het in de pastasaus moet?

      1. Hi Savannah, ja ik denk dat dit moet kunnen! Ik zou ze in de pasta saus bewaren, dan drogen ze niet uit.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close