Gehaktballetjes gevuld met mozzarella

Gehaktballetjes gevuld met mozzarellaDeze heerlijke gehaktballetjes gevuld met mozzarella zijn super smeuïg en verrassend. Gewone gehaktballetjes in tomatensaus zijn al geweldig, laat staan als ze gevuld zijn met kaas!

De balletjes doen het heel goed gewoon zo in een pannetje als tapas hapje, maar ook op een broodje zijn ze zeer smakelijk. Wil je er een hele maaltijd van maken? Kook er dan wat pasta bij!

Ingrediënten Gehaktballetjes gevuld met mozzarella

300 gr gehakt
1 teentje knoflook (geperst)
middelgroot ei
1 eetlepel oregano
2 handjes paneermeel
zout & peper
75 gr mozzarella (ongeveer een half zakje mini mozzarella bolletjes)
olijfolie
300 gr pastasaus (dit is mijn favoriet)
Parmezaanse kaas & peterselie

Dit recept maakt trouwens meer gehaktballetjes dan je ziet op de foto. Er zijn er een paar ‘verdwenen’ voordat ik een foto kon nemen, zo lekker.

Bereiding

  1. Meng gehakt, knoflook, ei en oregano met een flinke snuf peper en zout. Voeg beetje bij beetje het paneermeel toe tot je een mooi, samenhangend geheel krijgt.
  2. Rol het gehakt in ballen ter grootte van een pingpong bal. Duw in elke bal een balletje mozzarella en rol goed, zodat de bal weer helemaal dicht is.
  3. Verwarm olie in een koeken- of hapjespan en bak hier de gehaktballetjes rondom bruin.
  4. Giet de pastasaus erbij, plaats een deksel op de pan en laat zo’n 10-12 minuten sudderen.
  5. Rasp wat Parmezaanse kaas over de gehaktballetjes gevuld met mozzarella en bestrooi met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *