Gekonfijte eendenbout is een geliefd en eeuwenoud Frans recept. In het Frans heet het Confit de Canard. Daarbij worden eendenpoten langzaam gekookt in eendenvet, tot het vlees smeltend zacht is. Traditioneel wordt het recept voor gekonfijte eend bereid in de oven, maar wij gaan voor een bereiding in de slowcooker. Dit heerlijke recept kost weinig moeite en je heb helemaal niet zoveel eendenvet nodig!
Konfijten in de Slowcooker
Bij konfijten van een eendenbout gaar je het vlees heel langzaam en zachtjes in zijn eigen vet. Gewoonlijk wordt dit in een oven gedaan, maar het kan dus ook heel goed in een slowcooker! Ik gebruik hier zowel mijn slowcooker, als mijn multicooker voor. Die laatste dan wel op de slowcook stand. Ik heb het recept ook een aantal keer geprobeerd op de high pressure stand, maar helaas gaf dit alleen maar BURN meldingen. Geen aanrader dus.
Meer Slowcooker Kerstrecepten?
Pin deze Gekonfijte Eendenbout uit de Slowcooker
Dit recept niet vergeten? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terugvinden.