Gekonfijte Eendenbout uit de Slowcooker

Deel met vrienden en familie

Gekonfijte eendenbout is een geliefd en eeuwenoud Frans recept. In het Frans heet het Confit de Canard. Daarbij worden eendenpoten langzaam gekookt in eendenvet, tot het vlees smeltend zacht is. Traditioneel wordt het recept voor gekonfijte eend bereid in de oven, maar wij gaan voor een bereiding in de slowcooker. Dit heerlijke recept kost weinig moeite en je heb helemaal niet zoveel eendenvet nodig!

Confit de Canard uit de slowcooker Instant Pot

Konfijten in de Slowcooker

Bij konfijten van een eendenbout gaar je het vlees heel langzaam en zachtjes in zijn eigen vet. Gewoonlijk wordt dit in een oven gedaan, maar het kan dus ook heel goed in een slowcooker! Ik gebruik hier zowel mijn slowcooker, als mijn multicooker voor. Die laatste dan wel op de slowcook stand. Ik heb het recept ook een aantal keer geprobeerd op de high pressure stand, maar helaas gaf dit alleen maar BURN meldingen. Geen aanrader dus.

Meer Slowcooker Kerstrecepten?

Ben jij gek op jeĀ slowcookerĀ en wil je meer recepten proberen? Kijk dan zeker eens tussen onze slowcooker recepten. Ben je opzoek naar kerstrecepten, die niet alleen voor de slowcooker zijn, die vind je hier op onzeĀ Kerstrecepten voor een feestelijk 2023!

Gekonfijte Eendenbout uit de Slowcooker

Gekonfijte eendenbout is een geliefd en eeuwenoud Frans recept. In het Frans heet het Confit de Canard. Daarbij worden eendenpoten langzaam gekookt in eendenvet, tot het vlees smeltend zacht is. Traditioneel wordt het recept voor gekonfijte eend bereid in de oven, maar wij gaan voor een bereiding in de slowcooker. Dit heerlijke recept kost weinig moeite en je heb helemaal niet zoveel eendenvet nodig!
Servings 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 10 minuten

Kookgerei

Ingrediƫnten

  • 4 eendenbouten met vel
  • 4 takjes tijm
  • 3 tenen knoflook gekneusd
  • zout
  • 2 eetlepels eendenvet

Instructies

  • Prik het vel en vet van de eend in met een vork in en bestrooi royaal met zout. Deze stap kun je makkelijk een dag van tevoren doen en de eend afgedekt in de koelkast bewaren, zodat alle smaken goed intrekken.
    zout, 4 eendenbouten
  • Leg de eendenbouten met de vetkant naar beneden in de koude slowcooker.
  • Gebruik de SAUTE functie om de bouten goudbruin te bakken en het vet eruit te trekken. Dit zal zeker 15 minuten in beslag nemen en het helpt om zo nu en dan de bouten goed aan te duwen.
  • Gebruik je minder eendenbouten of komt er niet veel vet af, voeg dan 2 extra eetlepels eendenvet toe. Voeg nu ook de tijm en teentjes knoflook toe.
    4 takjes tijm, 3 tenen knoflook, 2 eetlepels eendenvet
  • Gaar de eendenbouten in hun eigen vet voor 6 uur op LOW.
Author: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: eend, kerst hoofdgerecht, kerst recept, slowcooker

Pin deze Gekonfijte Eendenbout uit de Slowcooker

Dit recept niet vergeten? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terugvinden.

Slowcooker gekonfijte eend

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik maak het ook vaak in de slowcooker. In plaats van duur eendenvet kan je ook volstaan met een scheutje olijfolie. Eerst aanbraden doe ik niet want het knisperige velletje wordt toch weer zacht door het lange garen in vet. Ik bewaar de bouten onder het vet in de koelkast, bij gebruik bak ik ze even fel op aan de velkant en nog even omgedraaid tot goed warm. Heerlijk.

    1. Mariska Author says:

      Dat is ook zeker een lekker optie. Zelf hou ik wel van eendenvet op zijn tijd, maar als budget optie is olijfolie een optie

Geef een reactie

Close
Ā© Copyright Flying Foodie
Close