Gekonfijte eendenbout is een geliefd en eeuwenoud Frans recept. In het Frans heet het Confit de Canard. Daarbij worden eendenpoten langzaam gekookt in eendenvet, tot het vlees smeltend zacht is. Traditioneel wordt het recept voor gekonfijte eend bereid in de oven, maar wij gaan voor een bereiding in de slowcooker. Dit heerlijke recept kost weinig moeite en je heb helemaal niet zoveel eendenvet nodig!

Konfijten in de Slowcooker
Bij konfijten van een eendenbout gaar je het vlees heel langzaam en zachtjes in zijn eigen vet. Gewoonlijk wordt dit in een oven gedaan, maar het kan dus ook heel goed in een slowcooker! Ik gebruik hier zowel mijn slowcooker, als mijn multicooker voor. Die laatste dan wel op de slowcook stand. Ik heb het recept ook een aantal keer geprobeerd op de high pressure stand, maar helaas gaf dit alleen maar BURN meldingen. Geen aanrader dus.
Meer Slowcooker Kerstrecepten?
Pin deze Gekonfijte Eendenbout uit de Slowcooker
Dit recept niet vergeten? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terugvinden.

Ik maak het ook vaak in de slowcooker. In plaats van duur eendenvet kan je ook volstaan met een scheutje olijfolie. Eerst aanbraden doe ik niet want het knisperige velletje wordt toch weer zacht door het lange garen in vet. Ik bewaar de bouten onder het vet in de koelkast, bij gebruik bak ik ze even fel op aan de velkant en nog even omgedraaid tot goed warm. Heerlijk.
Dat is ook zeker een lekker optie. Zelf hou ik wel van eendenvet op zijn tijd, maar als budget optie is olijfolie een optie