Gele courgette carpaccio

Gele courgette carpaccio
Deze gele courgette carpaccio steelt absoluut de show. De kleurt spat van je bord af en geloof me, de smaak zal je niet teleurstellen!

Heerlijk in de zomer als maaltijdsalade of als bijgerecht bij een BBQ, maar deze carpaccio doet het volgens mij ook heel goed bij een luxe etentje als voorgerecht! De combinatie van citroen, granaatappel, dille en ricotta houdt het heerlijk fris, maar absoluut niet saai!

Normaal gesproken maak ik soep van gele courgettes, maar ik wilde de prachtige kleur van deze groente deze keer op andere manier de show laten stelen.

Mogelijke alternatieven en toevoegingen

Het kan gebeuren dat je niet alle ingrediënten kunt vinden; zo zijn gele courgettes niet altijd verkrijgbaar. Gelukkig kun je heel goed variëren met deze courgette carpaccio. Zo zou je de volgende ingrediënten kunnen vervangen:

Ricotta: hüttenkäse, feta, geitenkaas, mascarpone
Dille & bieslook: munt, dragon, basilicum en verse tijm
Gele courgette: groene courgette is net zo lekker (pssst niet doorvertellen ;))
Granaatappel: zongedroogde tomaat

Gele courgette carpaccio met dille

Ingrediënten Gele courgette carpaccio

voor 3 à 4 voorgerechten of 2 hoofdgerechten

350 gr gele courgette
rasp + sap van een halve citroen
1,5 eetlepel goede olijfolie
half bosje dille
6 sprietjes bieslook
4 eetlepels granaatappelpitten
ricotta
Parmezaanse kaas
zeezout & peper

Bereiding

  1. Was de gele courgette en droog hem goed. Snijd de courgette in dunne plakken. Sinds ik een mandoline heb gebruik ik die het liefste, de plakjes worden perfect! Je kunt ook een kaasschaaf gebruiken of met een scherp mes heel netjes snijden. Plaats de plakjes in een grote schaal.
  2. Snijd de bieslook fijn. Pluk de harde steeltjes van de dille, deze gebruiken we niet. Snijd driekwart van de dille heel fijn, leg de rest opzij, dat wordt decoratie voor bovenop. Meng de gehakte dille samen met de olijfolie, citroensap, citroenrasp en snuf zout en peper goed door elkaar. Proef even voeg eventueel nog wat citroensap of juist olie toe.
  3. Sprenkel de dressing over de courgetteplakjes en wrijf ze voorzichtig in. Zorg dat er geen droge plakjes meer zijn, ze kunnen soms aan elkaar plakken. Laat dit 5 minuten marineren.
  4. Verdeel de courgetteplakjes over de borden, dakpansgewijs geeft een mooi effect.
  5. Versier de gele courgette carpaccio met dotjes ricotta en besprenkel met granaatappelpitjes.
  6. Schaaf wat Parmezaanse kaas en kruimel deze over de carpaccio heen en top af met wat vers gemalen peper!

Eet smakelijk!

Vegetarische Gele courgette carpaccio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *