Gele courgettesoep met pijnboompitten & tijm

Deze gele courgettesoep is echt mijn favoriete soep van het moment. Een heerlijke maaltijdsoep, die binnen 30 minuten op tafel kan staan. De pijnboompitten geven een heerlijke romige smaak aan de soep, zonder dat je room hoeft toe te voegen.  Heel anders dan de meeste normale courgettesoepen.

Toen ik de gele courgettes tegenkwam in de supermarkt, nam ik ze gelijk mee. Eenmaal thuis begon ik pas te denken: wat ga ik er eigenlijk mee maken? Ik ben gek op courgettesoep en ik had er alle ingrediënten voor in huis; de keuze was snel gemaakt! Uiteraard kan deze gele courgettesoep ook prima met groene courgettes bereid worden.

Heb je nog een paar prachtige gele courgettes over en wil je wat anders maken dan soep? Probeer dan ook deze gele courgette carpaccio.

Gele Courgette soep met pijnboompitten

De soep is in ongeveer 30 minuten klaar, dus ook ideaal voor doordeweeks!

Ingrediënten gele courgettesoep met pijnboompitten en tijm

750gr gele courgettes (ongeveer 3 stuks)
2 laurierblaadjes
0,5 eetlepel verse tijm blaadjes
75gr pijnboompitten
1,2 liter warme bouillon
1 kleine ui
1 teentje knoflook
Olijfolie, zout & peper

Bereiding

  1. Rooster in een droge pan je pijnboompitten goudbruin. Snipper ondertussen je ui en knoflook. Snijd je gele courgettes in gelijkmatige blokjes.
  2. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui. Voeg na 2 minuten de knoflook, laurier en tijm toe en fruit het geheel tot de ui transparant is.
  3. Zodra de ui gefruit is, kun je de courgette en pijnboompitten toevoegen. Even een half minuutje omscheppen en de bouillon kan er bij.
  4. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen.
  5. De soep is nu bijna klaar, je hoeft hem alleen nog maar te pureren met een staafmixer of blender. Haal wel even de laurier eruit, voordat je daarmee begint!

Ben jij ook zo gek op courgettesoep? Probeer dan ook eens onze Romige Courgettesoep met Boursin!

Join the Conversation

  1. Northflix says:

    Dit klinkt echt heerlijk!
    Ik ben eigenlijk dol op alle soepen.

    1. Mariska Author says:

      Dankje 🙂 Het is er vandaag ook echt wel weer voor hè..

  2. Max en Leon says:

    Hij staat al lekker te pruttelen hoor!!! 😀 😀

    1. Mariska Author says:

      Eet smakelijk 🙂 ! Ik hoop dat hij goed gelukt is.

  3. Hoi!!

    Deze soep lijkt me heerlijk. Ik heb een joekel van een gele courgette uit de groentekas van mijn schoonvader gekregen dus die is hier perfect voor. Ik vroeg me alleen af wat dat rode is op de foto? Iets van chili-olie of tabasco o.i.d.? Ik ben dol op spicy eten dus zou graag zoiets toevoegen maar weet niet of dat lekker is.

    Thanks voor je reactie!!

    1. Mariska Author says:

      Hi Laura, dit zijn chili flakes! Ik denk dat een beetje tabasco er ook heel lekker bij zal smaken.

  4. Ik lees in de bereiding dat je ui en knoflook moet snipperen. Die ingredienten zie ik niet terug in de lijst. Hoeveel gebruik je van elk?

    1. Mariska Author says:

      Je hebt helemaal gelijk Ingrid! Eén klein uitje en 1 teentje knoflook.

  5. Ans Peterse says:

    Ik had uit onze moestuin een aantal gele courgettes geoogst en heb deze soep gemaakt. Wat een heerlijke soep….inderdaad romig door de pijnboompitten.
    Met een beetje peterselie (ook uit de tuin) zag het ee leuk uit.

    1. Mariska Author says:

      Leuk om te horen Ans 🙂 Uit de eigen oogst smaakt het vast nog lekkerder!

  6. caroline de mulder says:

    Voor hoeveel personen is deze soep?

    1. Ruim 4 personen als voorgerecht.

  7. Spiderpig says:

    slechte recept. Wat betekend nou weer warme bouillon?? Bedoel je niet groente bouillon ofzo? Ook zie ik idd iets roods in de soep, als het er in zit waarom zet je dat dan niet bij de ingredienten??

    1. Hi Roderick, jammer dat je het zo negatief benadert. Er komen namelijk veel positieve reacties binnen over de soep. De keuze voor de bouillon is aan de maker zelf, dit kan groentebouillon zijn, maar ook bijvoorbeeld kip.

      Ik heb ervoor gekozen om de soep voor mijn lezers neutraal te houden en daarom de chili flakes niet bij de ingrediënten benoemd.

  8. Spiderpig says:

    HI Mariska, natuurlijk kan het zijn dat er veel positieve reacties binnen komen maar dat betekend nog niet dat iedereen het volledig begrijpt. Ik weet gewoon niet wat ‘warm bouillon betekend’ en helaas heb je dit ook nog niet kunnen uitleggen. Heb ik hiervoor bouillon blokjes nodig??? Hoeveel? Het is toch logisch om dit uit te leggen. Ik zie ook dat je eerst de ui en knoflook in de ingredienten had uitgelaten. Dat je de gekozen soep voor jou lezer neutraal houd kan je toch alsnog een extra tipje toevoegen dat er dus ook chili bij kan. Zoals de foto ook laat zien. Het is als feedback bedoeld. Doe daar wat aan 😉

  9. Mmmmmm says:

    Mega lekker !!!!! Zoals je beschrijft 👍👍👍

  10. Jezus Spiderpig, wat een toontje. Lijkt me lekker recept en koken gaat ook om creativiteit natuurlijk. Ik heb 4 jetsers van gele courgettes dus moet goedkomen… Thanks!

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close