Maak in een handomdraai een heerlijke Thaise gele curry met kip, aardappelen en tomaten, in een verwarmende kokossaus. Makkelijk binnen 30 minuten klaar en veel lekkerder dan van de afhaal. Eet de curry zo, als maaltijdsoep, of serveer er een kom heerlijk geurende jasmijnrijst bij.
Thaise gele curry
Gele curry is niet de bekendste curry uit Thailand. Vaak wordt deze curry verward met massaman curry, maar die is weer net even anders. Massaman curry is ook wel gelig van kleur, maar de currypasta bevat net even andere ingrediënten en de curry zelf bevat pinda’s. Iets dat je in een gele curry niet tegen zal komen. Waar de groene en rode curry hun kleur vooral krijgen van de gebruikte chilli’s, komt de kleur van gele curry van kurkuma.
Dat wil trouwens niet zeggen dat deze curry niet pittig is. Er zitten namelijk wel gedroogde chili’s in een gele curry. Gelukkig heb je de pittigheid zelf in de hand, door meer of minder currypasta toe te voegen. Nog meer controle heb je als je zelf je eigen currypasta maakt. Dit is super makkelijk en veel lekkerder. Alle ingrediënten zijn goed te koop in de supermarkt.
Ga je voor kant-en-klare currypasta uit de supermarkt, let dan op de hoeveelheid zout. Sommige merken bevatten erg veel zout en dan kun je beter het halve bouillonblokje uit dit recept weglaten!
Variaties
Wij gaan in dit recept voor de vrij traditionele combinatie van kip en aardappel. Maar zoals bij zoveel gerechten uit de Thaise keuken kun je heel makkelijk variëren. Vervang de kip bijvoorbeeld eens door garnalen of door stevige tofu!
Pin dit recept voor Gele curry!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.