Ben je gek op kokos en ook op gember? Dan moet je dit recept eens proberen! Deze gember & kokosmakroonbollen zijn heerlijk zoet, met een vleugje pit. Daarbij zijn deze lekkere koekjes glutenvrij en koolhydraatarm.
Ingrediënten Gember Kokosmakroon bollen
180 gr kokosrasp (rauw en ongezoet)
1 potje stemgember (gemberbolletjes op siroop, 450 gr)
2 eiwitten
een snufje zout
Extra benodigdheden
Oven, bakpapier, bakplaat en grote kom
Bereiding Gember Kokosmakroon bollen
- Klop in een grote kom de twee eiwitten met een snufje zout schuimig. Het hoeft maar een beetje te schuimen, het is niet de bedoeling dat je de eiwitten helemaal stijf slaat.
- Maal de inhoud van het potje stemgember (gemberbolletjes inclusief siroop) tot een papje in een blender. Geen blender? Een staafmixer werkt ook en anders kun je de bolletjes heel fijn snijden met een mes of door de knoflookpers halen en dit mengen met de siroop.
- Meng de kokosrasp, stemgemberpuree en eiwitten door elkaar en laat dit ongeveer 30 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Vorm balletjes met je handen of met een ijsschep.
- Bak de gember & kokosmakroon bollen in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin.
Eet smakelijk! Liever suikervrije kokosmakronen? Probeer dit recept dan eens!
Hoi,
Bedankt voor dit recept!
Lijkt me heerlijk. Ik ben gek op kokos!
Ik loop al een tijdje met t plan van 3 andere smaken: bitterkoekjes, amaretto en rum rozijnen. Wat vind je daarvan? Lijkt je dat wat en heb je misschien een suggestie qua verhoudingen. Uitgaande van dit recept als basis minus de gember?
Groetjes! linda
Hi Linda,
Zonder het zelf uitgeprobeerd te hebben kan ik niet echt veel zeggen over de verhoudingen in dit geval. Ik heb wel zelf eerder een recept gemaakt met rum rozijnen marcipano kokos koekjes. Wellicht kan dat je recept je verder helpen http://www.flyingfoodie.nl/recept/kokosmakronen-rum-rozijn/
Wauw ze zien er zo lekker uit,.. zucht