Belgisch Stoofvlees op zijn Gents

recept Gents Stoofvlees
Belgisch stoofvlees. Het eerste wat in mij op komt als ik aan de Belgische keuken denk is stoofvlees. In mijn familie wordt al jaren een soort van stoofvlees gemaakt, of eigenlijk gewoon ‘draadjes vlees’. Met een paar kleine aanpassingen aan mijn familie recept kwam ik uit op een heerlijk recept voor Belgisch Stoofvlees.


Stoofvlees maken is niet moeilijk, je moet vooral veel geduld hebben.

Benodigdheden Belgisch Stoofvlees

Ongeveer 800 gram runder riblappen
Bloem
Olie
1 eetlepel boter
1 ui gesnipperd
2 teentjes geperste knoflook
4 laurierblaadjes
6 kruidnagels
2 bruine boterhammen ingesmeerd met mosterd
1 flesje donker bier
Runderbouillon

Optioneel: Maizena

Bereiding

  1. Zet een grote braadpan op hoog vuur met een flinke scheut olie. Haal je vlees kort door de bloem en schroei dit aan in de pan. Verwijder het vlees uit de pan en laat het rusten op een bord.
  2. Draai het vuur naar middelhoog en voeg de boter, ui en knoflook toe en fruit dit goed aan. Voeg de laurier en kruidnagels toe.
  3. Zodra de ui gefruit is, voeg je het vlees weer terug in de pan. Leg daarop de met mosterd besmeerde boterhammen met de mosterd kant naar beneden.
  4. Overgiet het vlees en de boterhammen met het donkere bier en vul het geheel aan met runderbouillon tot alles volledig onder staat.
  5. Breng het geheel kort aan de kook en laat het vervolgens een paar uur sudderen op zacht vuur, tot het vlees heerlijk gaar is en uit elkaar valt. Ik vind het zelf fijn om het vlees elk uur om te draaien.

Echt iets voor een regenachtige zondag. lekker met aardappelpuree en doperwtjes. Of natuurlijk met lekkere frietjes!
Eet smakelijk!

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *