Belgisch Stoofvlees op zijn Gents

Deel met vrienden en familie

Belgisch Stoofvlees is hét gerecht dat direct doet denken aan de Belgische keuken. Dit klassieke stoofvlees recept is gebaseerd op een oud familiegerecht voor draadjes vlees, met een paar eenvoudige aanpassingen voor extra diepgang. Perfect als hartig hoofdgerecht met vlees, boordevol zacht gegaard rundvlees. Zet dit op je lijstje als je op zoek bent naar authentieke stoofvleesrecepten voor het weekend of een etentje.


Stoofvlees maken is niet moeilijk, je moet vooral veel geduld hebben.

Benodigdheden Belgisch Stoofvlees

Ongeveer 800 gram runder riblappen
Bloem
Olie
1 eetlepel boter
1 ui gesnipperd
2 teentjes geperste knoflook
4 laurierblaadjes
6 kruidnagels
2 bruine boterhammen ingesmeerd met mosterd
1 flesje donker bier
Runderbouillon

Optioneel: Maizena

Bereiding

  1. Zet een grote braadpan op hoog vuur met een flinke scheut olie. Haal je vlees kort door de bloem en schroei dit aan in de pan. Verwijder het vlees uit de pan en laat het rusten op een bord.
  2. Draai het vuur naar middelhoog en voeg de boter, ui en knoflook toe en fruit dit goed aan. Voeg de laurier en kruidnagels toe.
  3. Zodra de ui gefruit is, voeg je het vlees weer terug in de pan. Leg daarop de met mosterd besmeerde boterhammen met de mosterd kant naar beneden.
  4. Overgiet het vlees en de boterhammen met het donkere bier en vul het geheel aan met runderbouillon tot alles volledig onder staat.
  5. Breng het geheel kort aan de kook en laat het vervolgens een paar uur sudderen op zacht vuur, tot het vlees heerlijk gaar is en uit elkaar valt. Ik vind het zelf fijn om het vlees elk uur om te draaien.

Echt iets voor een regenachtige zondag. lekker met aardappelpuree en doperwtjes. Of natuurlijk met lekkere frietjes!
Eet smakelijk!

Pin dit recept voor Belgisch Stoofvlees

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto van dit belgische stoofvlees op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Maris, als je hier nog een variant op gaat maken, wil ik proefpersoon zijn 😀 Dit is ZO lekker. Er is overigens ontzettend lekkere stoofvlees bij de frietwinkel te krijgen

  2. Hier ben ik echt helemaal gek op. Zeker nu het zo koud is. Zou wel elke dag stoof kunnen eten.

  3. Hmmm heerlijk! Ga ik zeker eens maken n.a.v. dit recept! Thanks!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close