Geplette aardappelen uit de oven met knoflook & tijm

Deel met vrienden en familie

Geplette aardappelen uit de oven met knoflook & tijm. Wil je lekkere knapperige aardappeltjes uit de oven? Dan moet je ze gewoon pletten en natuurlijk nog wat lekkere kruiden toevoegen!
Dit recept is misschien niet echt een recept dat je snel doordeweeks zult maken. Je moet de aardappels namelijk eerst koken, daarna pletten en dan nog zeker 30 minuten of langer in de oven knapperig bakken. Maar geloof me, ja echt, het is de moeite zeker waard!

Zelf maak ik het liefst gebruik van krieltjes. Vaak ook nog van die krieltjes die je kunt stomen in de magnetron. Dat werkt lekker snel namelijk.

Geplette aardappelen uit de oven met tijm en knoflook

Ingrediënten Geplette aardappels uit de oven met knoflook & tijm

500 g kleine aardappelen, in de schil
2 teentjes knoflook
3 à 4 takjes tijm
2 eetlepels olijfolie
1 flinke snuf fleur de sel of grof zeezout

Bereiding

  1. Was de krieltjes goed en verwijder eventuele rare plekjes. Kook de krieltjes in ruim water met een snufje zout, tot ze gaar zijn. Giet ze goed af.
  2. Pers de teentjes knoflook en meng deze met de blaadjes tijm, olijfolie een een goede hoeveelheid fleur de sel. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius, als het mogelijk is op de hete lucht stand.
  3. Verdeel de aardappels over een bakplaat en plet ze voorzicht met een vork. Verdeel je oliemengsel er overheen. Ik doe dit het liefst met een kwast, maar met een lepel moet het ook wel lukken.
  4. Bak de geplette aardappels in 20 tot 30 minuten in de oven mooi goudbruin en knapperig.

Eet smakelijk! Ik vind deze aardappeltjes altijd lekker met een beetje mayo 🙂

 

Pin deze Geplette aardappelen uit de oven met knoflook & tijm!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Geplette aardappelen uit de oven met tijm en knoflook

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Heerlijk net uit getest super maak ik vaker!!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close