Geroosterde bloemkoolsoep met truffelolie en paddenstoelen is ontzettend makkelijk te maken, maar toch is het resultaat verbluffend lekker. De soep is heerlijk romig en rijk van smaak. Deze bloemkoolsoep is naast ontzettend lekker ook nog eens vegan, koolhydraatarm, glutenvrij en paleo.
Geroosterde bloemkool
Bloemkoolsoep klinkt misschien niet zo heel spannend of zelfs aantrekkelijk, maar de rijke romigheid van deze soep zal je echt achterover blazen. Door de bloemkool te roosteren geef je de soep extra veel smaak en diepte. En de geroosterde bloemkool is al ontzettend romig van zichzelf, zonder het toevoegen van extra room. Mocht je toch graag room gebruiken, proef de soep dan na het pureren, voordat je de room erbij doet. Waarschijnlijk kom je erachter dat het toch niet nodig is, of maar een heel klein beetje.
Deze heerlijke romige soep doet het zowel goed als gewoon hoofdgerecht, maar is ook heel geschikt als Kerst voorgerecht!
Ingrediënten Geroosterde bloemkoolsoep met paddenstoelen en truffelolie
1 bloemkool
2 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
2 takjes tijm
snuf zout
600 – 800 ml groentebouillon
150 – 200 gr gemengde paddenstoelen
boter of olie om te bakken
truffelolie
2 takjes tijm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bedek een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Verwijder de bladeren en het midden van de stronk van de bloemkool. Snijd de rest grof in stukken. Besprenkel met olie en zout, doe er 2 takjes tijm en 2-3 geplette tenen knoflook bij en zet in de oven. Bak de bloemkool zo’n 20-25 minuten, tot de bloemkool gaar is en de randjes mooi bruin zijn.
- Verwijder de takjes tijm en doe de geroosterde bloemkool en knoflook in een pan met 600 ml bouillon. Breng kort aan de kook.
- Pureer de soep en voeg beetje bij beetje extra bouillon toe, tot je de gewenste dikte hebt. Ik pureer de soep in mijn NutriBullet. Dat geeft een mooi glad resultaat, maar een staafmixer werkt ook!
- Controleer of de paddenstoelen schoon zijn, borstel ze anders voorzichtig schoon. Was ze niet in water, want dat nemen ze op. Scheur of snijd de paddenstoelen in stukjes. Bak in een klein beetje olie of (plantaardige) boter mooi goudbruin in een koekenpan.
- Schep de soep in kommen, verdeel de paddestoelen erover en besprenkel met een beetje truffelolie en wat blaadjes verse tijm.
De soep is makkelijk van tevoren te maken, maar de paddenstoelen zou ik pas bakken als je het gaat serveren!
Pin deze Geroosterde bloemkoolsoep met truffelolie en paddenstoelen!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Voor hoeveel personen is het recept van deze soep?
Als hoofdgerecht 3-4 personen, als voorgerecht rond de 6. Het geeft ongeveer een liter soep