Geroosterde Tomaten met Burrata

Deel met vrienden en familie

Heerlijk geroosterde tomaten met olijfolie en knoflook uit de oven, samen met romige burrata en (als je daar zin in hebt) verse pesto. Lekker met gewoon een stuk brood, pasta, aardappeltjes uit de oven of bijvoorbeeld een stukje kip!

Geroosterde tomaten met olijfolie en pijnboompitten
Geroosterde tomaten met Burrata

Geroosterde tomaten met Burrata

Soms is een simpele bereiding helemaal perfect. Bij dit recept hoef je alleen maar wat tomaten te grillen in de oven, om daarna de burrata in stukken over de tomaatjes heen te scheuren en te verdelen. Of je maakt het jezelf nog makkelijker en gebruikt staciatella.

Verschil Burrata en Straciatella

Burrata kennen we inmiddels wel, een kaas met een ontzettend romige vulling, die dit Italiaanse kaasje super populair maakt. Maar ken je ook de straciatella? Niet te verwarren met het de ijssmaak, met daarin stukjes chocolade.

Straciatella is een Italiaanse kaas gemaakt van buffelmelk en wordt ook gebruikt als vulling van een burrata. Deze wordt bereid uit verse kaas en room en is hierdoor super romig en zacht; echt verrukkelijk. Deze kaas is schepbaar en daardoor makkelijker te verdelen dan burrata.

Geroosterde tomaten met Burrata

Geroosterde Tomaten met Burrata

Heerlijk geroosterde tomaten met olijfolie en knoflook uit de oven, samen met romige burrata en (als je daar zin in hebt) verse pesto. Lekker met gewoon een stuk brood, pasta, aardappeltjes uit de oven of bijvoorbeeld een stukje kip!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 400-500 gr kerstomaatjes
  • 4 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 1 grote snuf zout
  • 2 takjes tijm
  • 1 bol burrata

Optioneel

  • geroosterde pijnboompitten
  • basilicum
  • pesto

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Plaats je tomaten op je bakplaat, besprenkel met olie, zout, knoflook en de takjes tijm.
    400-500 gr kerstomaatjes, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels extra virgin olijfolie, 1 grote snuf zout, 2 takjes tijm
  • Bak de tomaatjes tot ze openbarsten en net een beetje bruin beginnen te worden, ongeveer 20-25 minuten.
  • Haal uit de oven. Wil je er een hapje of salade van maken? Laat dan de tomaten afkoelen, voordat je de burrata erover verdeelt. Wil je een pasta maken of het serveren bij aardappeltjes of kip? Dan kan de burrata er meteen bij. Roer het door elkaar heen om een heerlijke saus te maken.
    1 bol burrata
  • Serveer optioneel met geroosterde pijnboompitten, basilicum of pesto.
    geroosterde pijnboompitten, basilicum, pesto

Notities

Ook heel erg lekker met daslook en daslook pesto.
Auteur: Mariska
Gang: hapje, saus
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, roosteren, tomaten

Pin dit recept voor Geroosterde Tomaten met Burrata!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hi,
    Bedoel je misschien mozzarella i.p.v. straciatella?

    1. Mariska Author says:

      Nee dat is weer wat anders

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close