Heerlijk geroosterde tomaten met olijfolie en knoflook uit de oven, samen met romige burrata en (als je daar zin in hebt) verse pesto. Lekker met gewoon een stuk brood, pasta, aardappeltjes uit de oven of bijvoorbeeld een stukje kip!
Geroosterde tomaten met Burrata
Soms is een simpele bereiding helemaal perfect. Bij dit recept hoef je alleen maar wat tomaten te grillen in de oven, om daarna de burrata in stukken over de tomaatjes heen te scheuren en te verdelen. Of je maakt het jezelf nog makkelijker en gebruikt staciatella.
Verschil Burrata en Straciatella
Burrata kennen we inmiddels wel, een kaas met een ontzettend romige vulling, die dit Italiaanse kaasje super populair maakt. Maar ken je ook de straciatella? Niet te verwarren met het de ijssmaak, met daarin stukjes chocolade.
Straciatella is een Italiaanse kaas gemaakt van buffelmelk en wordt ook gebruikt als vulling van een burrata. Deze wordt bereid uit verse kaas en room en is hierdoor super romig en zacht; echt verrukkelijk. Deze kaas is schepbaar en daardoor makkelijker te verdelen dan burrata.
Pin dit recept voor Geroosterde Tomaten met Burrata!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hi,
Bedoel je misschien mozzarella i.p.v. straciatella?
Nee dat is weer wat anders