Geroosterde Tomatensoep

Deel met vrienden en familie

Geroosterde Tomatensoep! Soep kan zo lekker zijn. Soep maakt je buikje lekker warm van binnen en het is bijna altijd gezond. Geroosterde tomaten zijn ook heerlijk en goed voor je. Een geroosterde tomatensoep moet dus wel een perfect huwelijk zijn. Lees mee hoe je in een handomdraai een heerlijke geroosterde tomatensoep kunt maken.

Geroosterde Tomatensoep

De leukste en eenvoudigste gerechten worden bij mij meestal geboren uit noodzaak of luiheid. Van de week was ik snip verkouden en had ik trek in soep! Er was echter één probleem, mijn kookplaat is soort van overleden. Het rook de laatste keer naar gesmolten plastic en sindsdien heb ik de kookplaat niet meer durven te gebruiken. Toch kon ik met dit recept mijn heerlijke tomatensaus om toveren tot een heerlijke tomatensoep.

ovenschaal vol met tomaten om te roosteren voor tomatensoep
Bord met vegetarische tomatensoep met geroosterde tomaten

Soep van geroosterde tomaten

Het mooie is ook, het maakt niet uit hoe vers je tomaten zijn. Als mijn tomaten een beetje op hun einde lopen vind ik dat zelf altijd het ideale moment om ze in de oven te knallen, te roosteren en er soep van te maken. 

Welke tomaten gebruik je voor tomatensoep?

Zelf gebruik ik voor geroosterde tomatensoep meestal roma tomaten, tasty tom of kerstomaatjes. Meestal een combinatie van wat ik in huis heb liggen. Tros tomaten werken vaak ook erg goed. Die rooster ik dan met de steeltjes. Uiteraard haal je deze er af voordat je de soep pureert. Vlees tomaten werken minder goed, deze hebben vaak (zeker in Nederland) minder smaak.

Soep van geroosterde tomaten

Geroosterde Tomatensoep

Geroosterde Tomatensoep! Soep kan zo lekker zijn. Soep maakt je buikje lekker warm van binnen en het is bijna altijd gezond. Geroosterde tomaten zijn ook heerlijk en goed voor je. Een geroosterde tomatensoep moet dus wel een perfect huwelijk zijn. Lees mee hoe je in een handomdraai een heerlijke geroosterde tomatensoep kunt maken.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
marineren 40 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

Geroosterde tomaten

Soep

  • 500 ml groentebouillon
  • 1 snuf peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Was en droog de tomaten en verdeel over de ovenschaal. Verwijder de schillen van de ui en knoflook teentjes. Snijd de ui in partjes en verdeel beide over de schaal.
    750 gr tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • Besprenkel royaal met olijfolie, zout en Italiaanse kruiden en plaats in het midden van de oven. Rooster 30-40 minuten in het midden van de oven.
    1 theelepel italiaanse kruiden, grof zout, 2 eetlepels olijfolie

Soep maken

  • Schep alles van de ovenschaal in een soeppan. Voeg bouillon toe, pureer tot een gladde soep. Proef en breng op smaak met wat peper en of zout. Breng daarna nog even kort aan de kook.
    500 ml groentebouillon, 1 snuf peper
Auteur: Mariska
calorieën: 115kcal
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Europees, Westers
Trefwoord: tomaten, tomatensoep

Nutrition

Calorieën: 115kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Sodium: 507mg | Potassium: 490mg | Fiber: 3g | Sugar: 7g | Vitamin A: 1828IU | Vitamin C: 28mg | Calcium: 27mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor geroosterde tomatensoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

geroosterde tomatensoep

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close