Geroosterde Tomatensoep! Soep kan zo lekker zijn. Soep maakt je buikje lekker warm van binnen en het is bijna altijd gezond. Geroosterde tomaten zijn ook heerlijk en goed voor je. Een geroosterde tomatensoep moet dus wel een perfect huwelijk zijn. Lees mee hoe je in een handomdraai een heerlijke geroosterde tomatensoep kunt maken.
Geroosterde Tomatensoep
De leukste en eenvoudigste gerechten worden bij mij meestal geboren uit noodzaak of luiheid. Van de week was ik snip verkouden en had ik trek in soep! Er was echter één probleem, mijn kookplaat is soort van overleden. Het rook de laatste keer naar gesmolten plastic en sindsdien heb ik de kookplaat niet meer durven te gebruiken. Toch kon ik met dit recept mijn heerlijke tomatensaus om toveren tot een heerlijke tomatensoep.
Soep van geroosterde tomaten
Het mooie is ook, het maakt niet uit hoe vers je tomaten zijn. Als mijn tomaten een beetje op hun einde lopen vind ik dat zelf altijd het ideale moment om ze in de oven te knallen, te roosteren en er soep van te maken.
Welke tomaten gebruik je voor tomatensoep?
Zelf gebruik ik voor geroosterde tomatensoep meestal roma tomaten, tasty tom of kerstomaatjes. Meestal een combinatie van wat ik in huis heb liggen. Tros tomaten werken vaak ook erg goed. Die rooster ik dan met de steeltjes. Uiteraard haal je deze er af voordat je de soep pureert. Vlees tomaten werken minder goed, deze hebben vaak (zeker in Nederland) minder smaak.

Pin dit recept voor geroosterde tomatensoep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
