Gevulde aubergine met kip en feta

Gevulde aubergine uit de oven
Gevulde aubergine met kip en feta is een heerlijk hartig gerecht. Aubergine transformeert in de oven helemaal en wordt super sappig. Elk hapje geeft een kleine smaakexplosie, met soms een stukje feta en dan weer een olijf. Daarbij is het heerlijk fris door de peterselie. Officieel geen ‘snel’ recept, het moet namelijk 30 minuten in de oven, maar wat mij betreft nog steeds heel erg geschikt als doordeweekse maaltijd.

Dit recept is een koolhydraatarm recept, maar eigenlijk had ik dit pas door toen ik het recept aan het uitwerken was. Ik heb voor dit recept ook niet hoeven zoeken naar vervangers van koolhydraten, want die zitten er van nature al niet in. Het is gewoon een heerlijk mediterraans gerecht uit de oven.

Aubergine met kip doet het altijd goed, eerder maakte ik al een snelle calzone met deze winnende combinatie.

aubergine met kip en feta uit de oven

Ingrediënten gevulde aubergine met kip en feta

voor twee personen

1 aubergine
300 gr kipgehakt (liefst ongekruid)
1 theelepel gedroogde tijm
4 – 6 eetlepels tomaten frito
6 – 8 olijven
75 gr feta
klein bosje peterselie
zout, peper, knoflookpoeder en olie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een bakplaat klaar, eventueel met een stukje bakpapier.
    Snijd de aubergine in de lengte doormidden en hol voorzichtig uit, maar gooi de binnenkant niet weg. Snijd de vulling grof in stukjes en besprenkel met een snufje zout en wat knoflookpoeder. Besprenkel ook de binnenkant van de aubergine met zout en knoflookpoeder.
  2. Snijd de olijven klein, snipper de blaadjes van de peterselie en kruimel de feta. Leg klaar, zodat we zo lekker snel kunnen werken.
  3. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin de auberginevulling tot het mooi zacht en bruin is gebakken. Ongeveer 3 – 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Voeg kipgehakt en de tijm toe en bak tot het bijna gaar is. Voeg de tomaten frito toe en roer goed door. Zorg dat je niet te veel gebruikt, we zijn geen pastasaus aan het maken; het gehakt moet net nattig zijn.
  5. Roer de olijven, feta en driekwart van de peterselie door het gehaktmengsel en schep in de aubergines.
  6. Plaats de aubergines 30 minuten in de oven.
  7. Besprenkel met de overgebleven peterselie en wat vers gemalen peper.

Tip: Geen kipgehakt kunnen vinden? Vermaal dan een kipfilet in een keukenmachine.
Heb je alleen gekruid kipgehakt kunnen vinden? Zorg dan dat je minder zout gebruikt. Gekruid kipgehakt is vaak al heel erg zout!

Tip 2: De maaltijd is niet heel groot. Als je echt stevige trek hebt kun je er heel goed een salade bij maken, bijvoorbeeld deze. Of je eet erna nog een lekker toetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *