Gevulde aubergine met kip en feta is een heerlijk hartig gerecht. Aubergine transformeert in de oven helemaal en wordt super sappig. Elk hapje geeft een kleine smaakexplosie, met soms een stukje feta en dan weer een olijf. Daarbij is het heerlijk fris door de peterselie. Officieel geen ‘snel’ recept, het moet namelijk 30 minuten in de oven, maar wat mij betreft nog steeds heel erg geschikt als doordeweekse maaltijd.
Koolhydraatarme Gevulde Aubergine met Kip en Feta
Dit recept is een koolhydraatarm recept, maar eigenlijk had ik dit pas door toen ik het recept aan het uitwerken was. Ik heb voor dit recept ook niet hoeven zoeken naar vervangers van koolhydraten, want die zitten er van nature al niet in. Het is gewoon een heerlijk mediterraans gerecht uit de oven.
Aubergine met kip doet het altijd goed, eerder maakte ik al een snelle calzone met deze winnende combinatie.
Kipgehakt
Geen kipgehakt kunnen vinden? Vermaal dan een kipfilet in een keukenmachine.
Heb je alleen gekruid kipgehakt kunnen vinden? Zorg dan dat je minder zout gebruikt. Gekruid kipgehakt is vaak al heel erg zout!
Lichte avondmaaltijd met aubergine
De maaltijd is niet heel groot. Als je echt stevige trek hebt kun je er heel goed een salade bij maken, bijvoorbeeld deze. Of je eet erna nog een lekker toetje.
Pin deze Gevulde aubergine met kip en feta!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.