Gevulde broodjes kip ketjap

Deel met vrienden en familie

Heerlijk smeuïg gevulde broodjes Kip Ketjap. Net een broodje bapao, maar dan beter en makkelijker te maken. Lekker als avondmaal met een simpele salade of als hartig hapje.

Broodje Kip Ketjap met saus

Shoarma of Ketjap?

Laatst maakte ik broodjes gevuld met shoarma gehakt. Ze lukten zo goed, dat ik de smaak van zelf broodjes bakken te pakken had. De volgende dag maakte ik ze meteen opnieuw, om het recept met gehakt te perfectioneren en meteen een batch met kip ketjap te proberen. Op Instagram vroeg ik welk recept jullie eerste wilde zien en er werd massaal op de kip ketjap broodjes gestemd. Dus ondanks dat de shoarma broodjes eerst waren, komt dat recept er later aan! (Inmiddels staan de Shoarma broodjes ook online, je vindt het recept hier)

Gevulde broodjes kip ketjap

Ingrediënten Gevulde broodjes Kip Ketjap

Deeg
250 gr bloem
5 gr gist
1 eetlepel suiker
2 eetlepels + 1 theelepel olie (ik gebruik rijstolie, maar zonnebloem kan ook)
4 gr zout
135 ml volle melk (lauw warm)

Extra olie om de pot in te vetten

Vulling
180 gr Kip Ketjap (koud)

Optionele afmakers: 
ei + sesamzaadjes

Bereiding

De kip ketjap maak je van tevoren, want deze moet echt helemaal afgekoeld zijn. Extra belangrijk is dat je hem goed ‘sticky’ maakt en dus niet een te dunne, waterige saus hebt. Laat hem dus goed indikken. Zelf maak ik het een avond van tevoren, dan kan het goed opstijven in de koelkast.

  1. Weeg alles voor het deeg af en doe bloem, gist, suiker, olie, en zout bij elkaar in een kom. Meng beetje bij beetje de melk er doorheen en kneed tot je een soepel deeg hebt. Met de hand 10-15 minuten, met de machine ongeveer de helft. Het kan een beetje plakkerig aanvoelen, maar dat mag.
  2. Vorm tot een bol. Vet een grote kom in met een klein beetje olie en plaats het deeg erin, dek goed af met bijvoorbeeld plastic folie en laat op een warme plek in huis rijzen, ongeveer 1 uur.
  3. Haal het deeg uit de kom en verdeel in zessen, rol bolletjes.

Tip: de meest gelijkmatige bolletjes krijg je door je deeg te wegen. 

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier of, zoals ik graag met broodjes doe, een siliconen bakmat.
  2. Neem een bolletje deeg, druk het plat tot ongeveer een halve centimeter en een diameter van ongeveer 10 centimeter. Plaats 30 gr kip ketjap in het midden en vouw goed dicht. Plaats op de bakplaat en druk met je hand voorzichtig plat. Het ziet er nu uit als een kleine pita.
  3. Herhaal dit voor alle bolletjes en dek af met een theedoek, laat dit 30 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop een eitje los en smeer de gevulde broodjes in met ei en besprenkel eventueel met wat sesamzaadjes
  5. Bak in 10-12 minuten mooi goudbruin een gaar. Bedek direct met een schone doek, dan blijven ze lekker zacht.

Zo lekker en ook nog eens helemaal zelf gemaakt!

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close