Gevulde champignons (vegetarisch)

vegetarisch gevulde champignons
Gevulde champignons zijn heerlijk als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Simpel te maken. Ik heb voor jullie een lekkere vegetarische variant gemaakt, zodat ook de niet-vleeseters mee kunnen smullen!

Zelf heb ik gekozen voor kastanjechampignons, deze vind ik net even wat lekkerder en meer smaak hebben dan normale champignons. Maar als je liever kiest voor de witte champignons, dan kan dat ook! Je zou zelfs voor portobello’s kunnen gaan. Het kan dan wel zijn dat je de tijd in de oven moet aanpassen.

Meestal ben je met een voorgerecht alleen niet klaar; een lekker vegetarisch hoofdgerecht na de champignons is bijvoorbeeld een truffel risotto of een pompoen risotto. Liever toch wat vlees als opvolger? Wat dacht je van een lekker stukje hertenbiefstuk met rode wijnsaus of gevulde kalkoenrolletjes? Zo maak je in een handomdraai een heel kerstmenu.

Gevulde champignons (vegetarisch)

voorgerecht voor 4 personen

400 g kastanjechampignons
50 g zongedroogde tomaten
1/2 eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels Parmezaanse kaas + extra
2 eetlepels hazelnoten

En zo maak je vegetarische gevulde champignons

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier.
  2. Verwijder de steeltjes uit de champignons; dit gaat het beste met een voorzichtige, draaiende beweging. Hak de steeltjes vervolgens in kleine stukjes. Hak de zongedroogde tomaten ook in kleine stukjes.
  3. Verwarm een koekenpan en bak hierin de steeltjes samen met de zongedroogde tomaten en oregano voor zo’n 2 tot 3 minuten.
  4. Roer de Parmezaanse kaas door de mix heen en vul de champignons met het mengsel. Top af met nog wat extra geraspte Parmezaan en stukjes gehakte hazelnoten.
  5. Bak de gevulde champignons zo’n 20 minuten in de oven. Hoe groter je paddenstoelen zijn, hoe langer ze moeten. De bovenkant moet knapperig zijn en de paddenstoelen gaar.

Wil je deze paddenstoelen graag van tevoren maken? Bereid dan stap 1 t/m 3 voor en plaats de ingrediënten vervolgens in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *