Gevulde courgette met za’atar

Deel met vrienden en familie

Gevulde courgette met za’atar, zongedroogde tomaten, kikkererwten en pijnboompitten. Perfect als gezonde maaltijd, maar ook heerlijk als (uitgebreide) lunch.

Gevulde courgette

Gevulde courgette met za’atar

hoofdgerecht voor 2, bijgerecht of lunch voor 4

2 middelgrote courgettes
1 teentje knoflook
0.5 eetlepel za’atar (eventueel extra)
3 eetlepels pijnboompitten
10 zongedroogde tomaatjes (op olie)
1 klein blikje kikkererwten (200 gr)
klein bosjes peterselie
100 – 150 gr geraspte kaas
zout, peper en olie

Liever nog minder koolhydraten, vervang de kikkererwten dan door een blikje linzen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met een stukje bakpapier.
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit. Ik gebruik daar graag zo’n meloenbolletjeslepel voor. Strooi wat zout in de uitgeholde courgette.
  3. Snijd de binnenkant van de courgette (die je er net uitgehaald hebt) met een mes fijn. Niet in een mixer, want dan krijg je pap, het moet nog wel een beetje structuur houden. Strooi er wat zout over en laat dit 5 minuten staan. Schep het vervolgens in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.
  4. Snijd een teentje knoflook fijn, de zongedroogde tomaten in reepjes en snipper de peterselie. Spoel de kikkererwten om en laat ze uitlekken in een vergiet.
  5. Bak in een koekenpan met een beetje olie (je kunt hier de olie van de tomaatjes voor gebruiken) de courgette met de knoflook, tomatenreepjes en za’atar. Verschillende soorten za’atar verschillen nogal van elkaar qua smaak, begin dus met een halve eetlepel. Sommige merken bevatten veel tijm en dat kan gaan overheersen. Proef en voeg eventueel extra kruiden, zout en peper toe.
  6. Roer de de pijnboompitten, kikkererwten, en driekwart van de peterselie en kaas er doorheen (je wilt een beetje overhouden voor bovenop).
  7. Dep de uitgeholde courgettes droog en vul ze. Strooi de overgebleven kaas er overheen en plaats voor 15 tot 20 minuten in de oven.
  8. Maak af met de overgebleven peterselie.

 

 

Pin deze Gevulde Courgette met Za’atar!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gevulde Courgette met Za atar pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close