Gevulde eieren met zalm

Deel met vrienden en familie

Gevulde eieren met zalm zijn heerlijk romige en ziltig. De wat luxere versie van de standaard gevulde eieren, ideaal voor bijvoorbeeld het Paasweekend!

Gevulde eieren met zalm mousse close up

Gevulde eieren met zalm

Gerookte zalm en eieren combineren prachtig met elkaar. Met een mixer pureren we de zalm, samen met een klein beetje roomkaas tot een heerlijke zalmmousse. In plaats van roomkaas kun je ook kiezen voor crème fraîche. De dille kun je vervangen door bieslook voor een meer hartige smaak.

Gevulde eieren doen het goed op feestjes, maar ook tijdens een (Paas)brunch zijn ze geweldig. Aan niemand doorvertellen he, maar ik vind deze dus ook heel erg lekker om te serveren met de kerst! Geen idee wie bepaald heeft dat Pasen alleen om eieren draait 😉

Gevulde eieren met zalm

Gevulde eieren met zalm zijn heerlijk romige en ziltig. De wat luxere versie van de standaard gevulde eieren, ideaal voor bijvoorbeeld het Paasweekend!
Porties 12 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 gr gerookte zalm
  • 75 gr roomkaas
  • 1 tot 2 theelepels citroensap
  • 3 a 4 takjes dille
  • peper

Instructies

  • Kook de eieren in zo’n 8 tot 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water, dan is het pellen niet zo’n ramp.
    6 eieren
  • Pel de eieren, snijd ze doormidden en verwijder het eigeel.
  • Houd een klein beetje zalm apart voor bovenop de gevulde eieren. Pureer de rest van de zalm, samen met de roomkaas, het citroensap en wat peper tot een mousse. Je kunt ervoor kiezen om ook het eigeel toe te voegen tijdens het pureren. Het pureren gaat het makkelijkste met een keukenmachine, maar je kunt ook de staafmixer gebruiken.
    100 gr gerookte zalm, 75 gr roomkaas, 1 tot 2 theelepels citroensap, peper
  • Pluk de blaadjes van ongeveer drie takjes dille en roer deze door de zalmmousse heen. Proef en voeg eventueel nog wat dille, peper en/of citroen toe.
    3 a 4 takjes dille
  • Schep of spuit de halve eitjes vol met de zalmmousse. Plaats er een klein stukje zalm en wat dille bovenop.
Auteur: Mariska
calorieën: 63kcal
Gang: amuse, Appetizer, hapje
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: eieren, gevulde eieren, paasrecept, zalm

Nutrition

Calorieën: 63kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 5g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 116mg | Potassium: 55mg | Fiber: 0.01g | Sugar: 0.3g | Vitamin A: 219IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 20mg | Iron: 0.5mg

Pin deze Gevulde eieren met zalm!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Gevulde eieren met zalm kerst pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close