Gevulde eieren met zalm

Deel met vrienden en familie

Gevulde eieren met zalm zijn heerlijk romige en ziltig. De wat luxere versie van de standaard gevulde eieren, ideaal voor het Paasweekend! 

Gevulde eieren met zalm mousse close up

Gerookte zalm en eieren combineren prachtig met elkaar. Met een mixer pureren we de zalm, samen met een klein beetje roomkaas tot een heerlijke zalmmousse. In plaats van roomkaas kun je ook kiezen voor crème fraîche. De dille kun je vervangen door bieslook voor een meer hartige smaak.

Gevulde eieren doen het goed op feestjes, maar ook tijdens een (Paas)brunch zijn ze geweldig. Aan niemand doorvertellen he, maar ik vind deze dus ook heel erg lekker om te serveren met de kerst! Geen idee wie bepaald heeft dat Pasen alleen om eieren draait 😉

Gevulde eieren met zalm

 

Ingrediënten gevulde eieren met zalm

6 eieren (middelgroot)
100 gr gerookte zalm van goede kwaliteit
75 gr roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
1 tot 2 theelepels citroensap
3 tot 4 takjes dille
peper

Bereiding

  1. Kook de eieren in zo’n 8 tot 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water, dan is het pellen niet zo’n ramp.
  2. Pel de eieren, snijd ze doormidden en verwijder het eigeel.
  3. Houd een klein beetje zalm apart voor bovenop de gevulde eieren. Pureer de rest van de zalm, samen met de roomkaas, het citroensap en wat peper tot een mousse. Je kunt ervoor kiezen om ook het eigeel toe te voegen tijdens het pureren. Het pureren gaat het makkelijkste met een keukenmachine, maar je kunt ook de staafmixer gebruiken.
  4. Pluk de blaadjes van ongeveer drie takjes dille en roer deze door de zalmmousse heen. Proef en voeg eventueel nog wat dille, peper en/of citroen toe.
  5. Schep of spuit de halve eitjes vol met de zalmmousse. Plaats er een klein stukje zalm en wat dille bovenop.

Eet smakelijk! Zien ze er niet feestelijk uit?

 

Pin deze Gevulde eieren met zalm!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Gevulde eieren met zalm kerst pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close