Deze klassieke gevulde eieren zijn ouderwets lekker. Vroeger was een verjaardag geen feestje zonder gevulde eitjes. Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende en luxere versies, maar de klassieke ouderwetse manier blijft ontzettend lekker!
Klassiek verjaardagshapje
Gevulde eieren waren vroeger standaard onderdeel van elke verjaardag. Naast blokjes kaas, plakjes worst en zoute sticks natuurlijk. Inmiddels heb ik veel verschillende versies gemaakt van gevulde eitjes, waaronder een heerlijke luxe versie met zalm, maar stiekem blijven de klassieke eitjes het lekkerst.
Bij navraag bij mijn moeder kwam ik erachter wat ze altijd in haar eitjes deed. De belangrijkste smaakmaker was (en is) kerriepoeder. Laat dat nou zo ongeveer de enige kruiden zijn die ik niet in mijn kruidenkast heb staan. In plaats van kerrie kun je ook vadouvan gebruiken, dit komt heel erg in de buurt van de ouderwetse eitjes.
Gevulde eieren van tevoren maken
Gevulde eieren zijn heel makkelijk van tevoren te maken, mits je het op de juiste manier doet. Je kunt ze niet van tevoren vullen, want dan droogt het eigeelmengsel uit en dat ziet er, geloof me, niet zo charmant uit. Beetje zoals plakjes leverworst op het einde van de avond.
Je kunt ze wel helemaal tot het moment van vullen maken. Zorgt ervoor dat je spuitzakje met eigeel goed gesloten is en bewaar alles in de koelkast. Maak je het de avond van tevoren? Vul dan een bakje met water waar je de eiwithelften inlegt en bewaar die ook in de koelkast.
Pin deze Klassieke gevulde eieren
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ik ga zeker enkele van deze heerlijke gevulde recepten uitproberen!! Dankjewel