Klassieke gevulde eieren (ouderwets lekker)

Deze klassieke gevulde eieren zijn ouderwets lekker. Vroeger was een verjaardag geen feestje zonder gevulde eitjes. Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende en luxere versies, maar de klassieke ouderwetse manier blijft ontzettend lekker!

Klassiek verjaardagshapje

Gevulde eieren waren vroeger standaard onderdeel van elke verjaardag. Naast blokjes kaas, plakjes worst en zoute sticks natuurlijk. Inmiddels heb ik veel verschillende versies gemaakt van gevulde eitjes, waaronder een heerlijke luxe versie met zalm, maar stiekem blijven de klassieke eitjes het lekkerst.

Bij navraag bij mijn moeder kwam ik erachter wat ze altijd in haar eitjes deed. De belangrijkste smaakmaker was (en is) kerriepoeder. Laat dat nou zo ongeveer de enige kruiden zijn die ik niet in mijn kruidenkast heb staan. In plaats van kerrie kun je ook vadouvan gebruiken, dit komt heel erg in de buurt van de ouderwetse eitjes.

Gevulde eieren van tevoren maken

Gevulde eieren zijn heel makkelijk van tevoren te maken, mits je het op de juiste manier doet. Je kunt ze niet van tevoren vullen, want dan droogt het eigeelmengsel uit en dat ziet er, geloof me, niet zo charmant uit. Beetje zoals plakjes leverworst op het einde van de avond.

Je kunt ze wel helemaal tot het moment van vullen maken. Zorgt ervoor dat je spuitzakje met eigeel goed gesloten is en bewaar alles in de koelkast. Maak je het de avond van tevoren? Vul dan een bakje met water waar je de eiwithelften inlegt en bewaar die ook in de koelkast.

Klassieke gevulde eieren

Met dit simpele klassieke recept maak je ouderwets lekkere gevulde eieren.
Porties 10 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 0.25 theelepel paprikapoeder
  • paar drupjes ketchup (optioneel)
  • 1 snufje zout

Optioneel

  • extra paprikapoeder
  • bieslook

Instructies

  • Kook de eieren tot ze hard zijn (10 minuten) en laat ze schrikken in ijskoud water. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Haal het eigeel eruit en prak fijn. Roer er 2 eetlepels mayo doorheen. Blijf mayo toevoegen tot het mooi smeuïg is. Voeg eventueel ook een klein beetje ketchup toe. Niet teveel, anders wordt het te zoet en te dun.
  • Roer er paprikapoeder, kerrie en zout doorheen. Proef even en voeg eventueel extra kerrie toe. De sterkte kan nogal verschillen.
  • Schep de eivulling in een spuitzakje. Voor een extra klassiek effect gebruik je een een gekarteld spuitmondje. Spuit de vulling in je lege eitje. Decoreer met een klein beetje paprikapoeder en wat verse bieslook!
Auteur: Mariska
Gang: Snack
Keuken: Westers
Trefwoord: eieren, klassiek, pasen, vegetarisch

Pin deze Klassieke gevulde eieren

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Gevulde eieren pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close