Gevulde Eitjes met Spinnen

Deel met vrienden en familie

Gevulde eitjes met spinnen zijn net zo lekker als je gewend bent, maar dan met een leuke Halloween twist! Weer eens wat anders dan al die zoete Halloween traktaties. De spinnetjes maak je super makkelijk van wat zwarte olijven. 

Gevulde eitjes met spinnen

Met wat kleurstof en een paar olijven tover je een simpel gevuld eitje om tot een Halloween trakatie. Deze keer dus geen zoetigheid. En als je dit recept leuk vindt, hebben we nog meer hartige Halloween recepten online staan, zoals bijvoorbeeld: Mummy Worstjes met BladerdeegHalloween Paprika en Bladerdeeg Mummies.

Halloween gevulde eieren met spinnen gemaakt van olijf

Spinnenweb eieren

De spinnenwebben op de eieren maken het geheel voor mij helemaal af. Ze zijn super simpel te maken met behulp van een theelepeltje en kleurstof. Met het lepeltje tik je op de gekookte eieren en zo krijg je allemaal scheuren in de schil, waar de kleurstof doorheen kan dringen. Ik ging deze keer voor een turquoise kleur, maar groen, blauw, zwart en paars werken ook heel goed. Ik gebruik zelf het liefste gel-kleuren van bijvoorbeeld Wilton of Fun Cakes.

Spooky gevulde eieren met spinnen

Gevulde eitjes met spinnen zijn net zo lekker als je gewend bent, maar dan met een leuke Halloween twist! Weer eens wat anders dan al die zoete Halloween traktaties. De spinnetjes maak je super makkelijk van wat zwarte olijven. 
Porties 10 porties
Voorbereidingstijd 2 uur 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 0.25 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel azijn
  • water
  • kleurstof

Optioneel

  • zwarte olijven

Instructies

  • Kook de eieren tot ze hard zijn (10 minuten) en laat ze schrikken in ijskoud water. Tik alle eieren rondom stuk met een theelepeltje, maar laat de schaal zitten.
    5 eieren
  • Vul een pot of schaal met de eieren, kleurstof, water en azijn. Zet zo 2 uur in de koelkast.
    1 theelepel azijn, water, kleurstof
  • Pel de eieren en snijd doormidden. Haal het eigeel eruit en prak fijn. Roer er 2 eetlepels mayo doorheen. Blijf mayo toevoegen tot het mooi smeuïg is. Voeg eventueel ook een klein beetje ketchup toe. Niet teveel, anders wordt het te zoet en te dun.
    2-3 eetlepels mayonaise
  • Roer er paprikapoeder, kerrie en zout doorheen. Proef even en voeg eventueel extra kerrie toe. De sterkte kan nogal verschillen.
    0.5 theelepel kerriepoeder, 0.25 theelepel paprikapoeder, 1 snufje zout
  • Schep de eivulling in een spuitzakje. Voor een extra klassiek effect gebruik je een een gekarteld spuitmondje. Spuit de vulling in je lege eitje.
  • Snijd de olijven in de lengte door midden. Leg 10 halfjes op de gevulde eitjes als lijfje. Snijd de overige helftjes in dunne pootjes en plaats aan elke zijde van een olijf 4 pootjes.
    zwarte olijven
Auteur: Mariska
calorieën: 57kcal
Gang: Snack
Keuken: Amerikaans, Westers
Trefwoord: eieren, halloween, klassiek, pasen, vegetarisch

Nutrition

Calorieën: 57kcal | Carbohydrates: 0.4g | Protein: 3g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 83mg | Sodium: 150mg | Potassium: 34mg | Fiber: 0.2g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 137IU | Vitamin C: 0.01mg | Calcium: 15mg | Iron: 0.4mg

Pin dit recept voor Spooky gevulde eitjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden, bijvoorbeeld op een bord met alle Halloween recepten die je wilt gaan maken. Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

gevulde eitjes met spinnen voor halloween

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close