Gevulde Eitjes met Truffel en Parmezaan

Deel met vrienden en familie

Gevulde Eitjes met Truffel en Parmezaan zijn echt een heerlijke traktatie, met een vleugje luxe. Lekker voor op een feestje, tijdens de paasbrunch of gewoon zo op de borrelplank!

Gevulde eitjes met truffel en Parmezaan

Gevulde eieren waren vroeger niet weg te denken van een verjaardag, naast de klassieke blokjes kaas, plakjes worst en zoute sticks. Door de jaren heen heb ik talloze varianten gemaakt, maar deze – naast die met zalm – is zonder twijfel een van de meest luxe. Meestal gebruik ik truffeltapenade voor die heerlijke diepe smaak, dit vind ik zelf lekkerder dan de kant-en-klare truffelmayo’s die ik ken, voor dit recept. Als je jezelf echt wilt verwennen en het budget het toestaat, schaaf er dan wat verse truffel overheen. 

Luxe gevulde eieren met parmezaan en truffel

Luxe gevulde eitjes met Pasen

Een ei hoort erbij met Pasen. Gevuld, gebakken, in de vorm van een wolk – ik vind het allemaal heerlijk. Naast eieren kan ik een klassieke tonijnsalade, paasbrood of een quiche lorraine ook altijd erg waarderen bij het paasontbijt.

Gevulde Eitjes met Truffel en Parmezaan

Gevulde Eitjes met Truffel en Parmezaan zijn echt een heerlijke traktatie, met een vleugje luxe. Lekker voor op een feestje, tijdens de paasbrunch of gewoon zo op de borrelplank!
Servings 12 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • Fijne rasp bijvoorbeeld een Microplane
  • spuitzak je kunt ook een sluitzakje gebruiken en het puntje openknippen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel truffeltapenda
  • 1 theelepel Parmezaanse kaas fijn geraspt
  • 1 snufje zout

Optioneel

  • extra Parmezaan fijn geraspt

Instructies

  • Kook de eieren tot ze hard zijn (10 minuten) en laat ze schrikken in ijskoud water. Pel de eieren voorzichtig zodat ze mooi blijven en snijd doormidden.
    6 eieren
  • Haal het eigeel eruit en prak fijn. Roer er 2 eetlepels mayo doorheen. Blijf mayo toevoegen tot het mooi smeuïg is.
    2-3 eetlepels mayonaise
  • Voeg de tapenade, Parmezaan en een druppeltje water toe en roer goed door, Proef even en voeg eventueel extra truffel toe. De sterkte kan nogal verschillen.
    1 theelepel truffeltapenda, 1 theelepel Parmezaanse kaas, 1 snufje zout
  • Schep de eivulling in een spuitzakje. Voor een extra klassiek effect gebruik je een gekarteld spuitmondje. Spuit de vulling in je lege eitje. Decoreer met fijn geraspte Parmezaan.
    extra Parmezaan
Author: Mariska
Calories: 48kcal
Gang: Snack
Keuken: Westers
Trefwoord: eieren, luxe, parmezaan, pasen, truf, vegetarisch

Nutrition

Calorieën: 48kcal | Carbohydrates: 0.2g | Protein: 3g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 83mg | Sodium: 80mg | Potassium: 33mg | Fiber: 0.03g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 121IU | Calcium: 14mg | Iron: 0.4mg

Pin dit recept voor Gevulde Eitjes met Truffel en Parmezaan!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

gevulde eieren met truffel Parmezaan

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close