Gevulde gepofte aardappel met Mexicaans gehakt

Deel met vrienden en familie

Deze gevulde gepofte aardappel met Mexicaans gehakt is een echte traktatie voor doordeweeks. Met de hulp van je magnetron, voor het poffen van de aardappel, maak je deze heerlijke maaltijd makkelijk binnen 20 minuten! Guacamole erbij en het feest is compleet!

Aardappels poffen in de magnetron
Deze gepofte zoete aardappel pof ik zelf in de magnetron. Doordeweeks heb ik geen tijd om dit in de oven of op de BBQ te doen, maar het kan natuurlijk wel! Het kost alleen wel wat meer tijd: poffen in de oven doe je op zo’n 200 graden voor 45 minuten met een in folie gewikkelde aardappel. In de magnetron ben je zeker minder dan 10 minuten kwijt.

Gevulde gepofte aardappel met Mexicaans gehakt

Gevulde gepofte aardappel met Mexicaans gehakt

voor 2 personen
2 flinke aardappelen (ik ging voor een mooie paarse zoete aardappel)
1 paprika
0.5 courgette
half bosje koriander
rundergehakt (of vega natuurlijk!)
2 eetlepels tacokruiden
2 eetlepels tomatenpuree
olie en zout (mijn kruiden zijn zout vrij, maar check of dit ook bij jou het geval is!)

Dit zijn de basisingrediënten, uiteraard kun je eindeloos variëren en bijvoorbeeld tomatensaus, mais, spekjes, ui en/of bonen toevoegen.

Optionele extra’s 
guacamole
zure room

  1. Was de aardappelen goed en dep droog. Prik met een vork meerdere gaatjes in de aardappelen. Pof de aardappel zonder folie (!) in de magnetron, zo’n 8 -10 minuten. Draai op de helft van de tijd de aardappels om. Kijk uit.. HEET! Ik deed dit zelf op 550 Watt. Begin in ieder geval niet te hoog, je wilt je aardappels niet verbranden.
  2. Ondertussen gaan we de Mexicaanse vulling klaar maken. Was de paprika en courgette en snijd in kleine blokjes. Snipper de koriander.
  3. Verwarm olie in de pan en bak hierin het gehakt met de tacokruiden en een snuf zout, tot het mooi rul is.
  4. Voeg tomatenpuree, paprika en koriander toe en bak nog 2 minuten. Als het erg droog is kun je een klein scheutje water toevoegen.
  5. Scheur met twee vorken (of snijd met een mes) de aardappels doormidden. Schraap een beetje van de inhoud van de aardappel los met een vork en strooi er een klein beetje zout in.
  6. Schep het gehaktmengsel in de aardappels en maak af met een flinke schep guacamole of zure room (of beide natuurlijk ;))

Eet smakelijk! Als je dit lekker vindt, probeer dan ook eens onze Italiaanse zoete aardappel.

 

 

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close