Gepofte knolselderij, rijkelijk gevuld met paddestoelen, zongedroogde tomaten en verse peterselie en tot slot afgemaakt met een klein beetje Parmezaanse kaas. De perfecte maaltijd voor die avonden dat je graag koolhydraatarm wilt eten.
Knolselderij, het lelijke eendje onder de knollen, begint steeds meer een lieveling van mij te worden. Na het maken van knolselderij salade, soep en frietjes leek het mij lekker de knol in zijn geheel te poffen. Wat wordt er nou niet lekkerder van wat tijd in de oven. Het blijft een dankbare kandidaat om heerlijke gezonde, koolhydraatarme en glutenvrije maaltijden mee te maken!
Ingrediënten Gevulde gepofte knolselderij
Hoofdgerecht voor twee
1 knolselderij
1 kleine ui
1 teentje knoflook
50 g zongedroogde tomaten
75 g paddestoelen
1.5 eetlepel gehakte peterselie
Parmezaanse kaas
olijfolie, zout & peper
Bereiding Gevulde gepofte knolselderij
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de knolselderij en snijd hem door midden. Plaats de knolselderij met de platte kant op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout. Pof de knolselderij 30 minuten in de oven.
- Snipper de ui en het teentje knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Hol de gepofte knolselderij uit en snijd de inhoud ervan, indien nodig, fijner.
- Fruit ui en knoflook met wat olie in een pan, je kunt hier de olie van de zongedroogde tomaten voor gebruiken. Voeg zongedroogde tomaten, paddestoelen en de inhoud van de knolselderij toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
- Vul de uitgeholde knolselderij met de mix uit de pan. Rasp wat Parmezaanse kaas over de knollen. Het kan zijn dat de knolselderij helften niet willen blijven staan op de bakplaat. Dit los je op door een ring te maken van wat aluminiumfolie en deze onder de knollen te plaatsen.
- Plaats de gepofte knolselderij terug in de oven en bak nog 15 minuten.
Eet smakelijk!
Lijkt mij heel lekker! Dit ga ik snel ook eens maken.
Goed idee Lon :)!
ga het vanavond proberen te maken