Gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven is absoluut één van mijn favoriete gerechten. Een lekker ziltig en sappig kippenborstje, waar je bijna niets voor hoeft te doen. Insnijden, volproppen, omwikkelen en de oven in smijten!
Kipfilet Boursin en spek
Je kunt ondanks de titel van dit recept alle soorten kruidenkaas gebruiken om je kipfilet te vullen. Echter heb ik een ontzettende zwak voor Boursin. Al jaren. Ik vind het ongezond lekker. Eerder maakte ik al fantastisch borrelbrood, courgette soep, kaasfondue en gevulde paprika met Boursin. Kipfilet gevuld met Boursin is denk ik wel mijn favoriet.
Al jaren fan
Al sinds de middelbare school maak ik dit recept en nu kunnen jullie er ook mee aan de slag. De kip krijgt al zoveel smaak van de kruidenkaas en het spek, dat je er naast niet zoveel nodig hebt. De laatste keer at ik het gewoon met een berg sperziebonen (waar het voedingscentrum trots op zou zijn) met een klein beetje vinaigrette. Perfecte maaltijd. Tijdens mijn studententijd at ik het graag met stokbroodjes gevuld met kruidenboter. Je weet wel, van die kant en klare, die je alleen in de oven hoeft te doen. Niet een maaltijd voor het voedingscentrum gelukkig van wordt, maar wel erg lekker. Krijg er meteen weer trek in.
Pin deze Gevulde kipfilet met Boursin en spek!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Was heerlijk! Nog ham en kaas toegevoegd en wat minder roomkaas
Dat klinkt ook als een heerlijke variatie Annelies
Kan je ook gewoon een ovenschaal gebruiken van plek een bakblik?
Ja dat kan zeker
Hoef je de kip met spek niet even voor de bakken voor een bruin korstje?
Hi Krista, nee dat hoeft bij dit recept niet.