Gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven

Kipfilet gevuld met boursin en omwikkeld met spek
Gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven is absoluut één van mijn favoriete gerechten. Een lekker ziltig en sappig kippenborstje, waar je bijna niets voor hoeft te doen. Insnijden, volproppen, omwikkelen en de oven in smijten!

Boursin

Je kunt ondanks de titel van dit recept alle soorten kruidenkaas gebruiken om je kipfilet te vullen. Echter heb ik een ontzettende zwak voor Boursin. Al jaren. Ik vind het ongezond lekker. Eerder maakte ik al fantastisch borrelbrood, courgette soep, kaasfondue en gevulde paprika met Boursin. Kipfilet gevuld met Boursin is denk ik wel mijn favoriet.

Al sinds de middelbare school maak ik dit recept en nu kunnen jullie er ook mee aan de slag. De kip krijgt al zoveel smaak, dat je er naast niet zoveel nodig hebt. De laatste keer at ik het gewoon met een berg sperziebonen (waar het voedingscentrum trots op zou zijn) met een klein beetje vinaigrette. Perfecte maaltijd.

Sperziebonen

Kip met Boursin en Spek

Ingrediënten Gevulde kipfilet met Boursin en spek

2 kipfilets
6 – 8 lange, dunne plakken spek
0.5 pakje Boursin
zout & peper
olie

Overige benodigdheden: bakplaat of bakblik, eventueel een kookthermometer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een bakplaat of bakblik heel licht in met een klein beetje olie.
  2. Dep de kipfilets droog en kruid met wat peper en zout. Niet te veel zout, wat het spek zal ook genoeg zout afgeven.
  3. Maak een inkeping in de kipfilets en vul deze met Boursin.
  4. Leg een paar plakken spek naast elkaar op een plank met de kipfilets er boven op. Wikkel het spek om de gevulde kipfilet. Als je denkt dat het nodig is kun je de kipfilets nog dicht prikken met een paar prikkers.
  5. Plaats de gevulde kipfilets op de bakplaat en bak ze in 22 tot 26 minuten gaar. Mocht je twijfelen, prik dan de kookthermometer er in, die moet minimaal 72 graden Celsius aanwijzen en je kip is klaar!

Eet smakelijk!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *