Gevulde paprika’s met Quinoa & Bulgur

Deel met vrienden en familie

Recept gevulde paprika met Quinoa en Bulgur

Quinoa kent iedereen inmiddels wel, maar zijn jullie ook bekend met Bulgur? Samen maken ze een heerlijke combinatie. Ik kreeg veel vragen over hoe je Quinoa het lekkerste kan klaarmaken zonder al teveel gedoe. Het antwoord is duidelijk: in een gevulde paprika! Vandaag deel ik mijn recept met jullie.

Quinoa

Quinoa (van mij mag je zelf weten hoe je het uitspreekt ;)) komt van origine uit Zuid-Amerika, maar is tegenwoordig ook hier enorm populair. Niemand die nog opkijkt wanneer je het tegenkomt op een menukaart. De zaadjes lijken sterk op graan, maar zijn het niet. Quinoa bevat alle negen essentiële aminozuren; dit zijn de eiwitten die het lichaam niet zelf aan kan maken en dus via de voeding binnen moet krijgen. Daarnaast is het rijk aan vitamine B2 en E, magnesium, ijzer en koper.

Bulgur

Bulgur is in Nederland een stuk minder bekend dan Quinoa, maar ook echt super lekker. Het is een graanproduct waarbij de tarwekorrels eerst gestoomd worden, daarna worden gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Bulgur komt net als couscous uit het Midden-Oosten. Bulgur heeft een hoog gehalte gezonde vezels en ijzer en een hoog proteïnegehalte.

Quinoa en Bulgur; waar koop je dat?

Gewoon in de supermarkt! Zelf maak ik gebruik van de Quinoa en Bulgur mix van Artisan Grains, handig zo samen in de verpakking. Er zijn tegenwoordig in de supermarkt ook flink wat andere merken te vinden. Wil je dit gerecht maken, kun je er ook voor kiezen zelf je Quinoa en Bulgur te mixen!

Benodigdheden 4 gevulde paprika’s

4 grote paprika’s
2 teentjes knoflook (geperst)
1 klein uitje (gesnipperd)
1 courgette (in kleine blokjes)
200 gram Quinoa & Bulgur mix
1 bouillonblokje
Gekookt water
Geraspte kaas
Crème fraîche (optioneel)
Verse Kruiden (optioneel, bijvoorbeeld munt, koriander of peterselie)
Olijfolie
Zout & Peper.

Ik gebruik het liefste rode paprika’s. Lekker zoet! Je kan natuurlijk ook andere kleuren paprika’s gebruiken.

Bereiding gevulde paprika’s

  1. Verwarm de oven voor 180 graden Celcius. Snijd voorzichtig de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Bewaar de kapjes wel!
  2. Fruit in een koekenpan de ui en knoflook met een flinke scheut olijfolie.
  3. Bak de courgette even mee totdat deze gaar begint te worden en voeg de Quinoa & Bulgur toe. Even goed omroeren.
  4. Verkruimel een bouillonblokje over het mengsel en voeg een flinke scheut gekookt water toe tot alles onderstaat.
  5. Laat het geheel pruttelen tot het meeste vocht weg is. Je kunt dit een paar keer herhalen, zodat de Quinoa & Bulgur  vast wat garen.
    Je mengsel mag uiteindelijk wel vochtig zijn, maar niet nat. Haal je pan van het vuur en indien je verse kruiden gebruikt, roer je die er nu doorheen.
  6. Proef de vulling en voeg eventueel wat zout en peper toe naar smaak.

Tijd om de paprika’s te vullen!

  1. Op de bodem van de paprika doe je een klein lepeltje crème fraîche (roer deze eerst even goed los), vervolgens wat geraspte kaas en daarop een laag van je Quinoa & Bulgur mengsel. Druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
  2. Herhaal dit tot je paprika vol zit en eindig met wat geraspte kaas. Er mag best een flinke kop op zitten.
  3. Plaats je paprika’s in de oven en bak ze in ongeveer 30 minuten sappig en gaar.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. O boy, dit is zó lekker! Ik ben echt fan van gevulde paprika’s, maakt niet uit wat erin zit 😉 Al heb ik ze nog nooit gevuld met quinoa en bulgur, leuk om eens te proberen! Liefs

    1. Maris Author says:

      Dan ga je deze paprika ook zeker heel erg lekker vinden!

  2. Gevulde paprika’s, lekker!@ Ik ga deze vulling ook eens proberen.

    1. Maris Author says:

      Leuk om te horen, ik hoop dat je ze net zo lekker vindt als wij.

  3. Ahhh wat ziet dat er onwijs lekker uit zeg! Krijg spontaan honger haha :’-)

    1. Maris Author says:

      Dankje! Jouw recept met mini tiramisu ziet er ook belachelijk lekker uit.

  4. Ik word hier heel vrolijk van! Ga ik zeker eens maken!

  5. Oeh, dit ziet er wel lekker uit!

  6. Ziet er heerlijk uit.

  7. Mmm dat ziet er lekker uit!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close