Gevulde paprika’s uit de Instant Pot

Deel met vrienden en familie

Gevulde paprika’s uit de Instant Pot zijn een lekker snel alternatief voor de oven. Alles in de pot, deksel dicht en slechts 7 minuten op hoge druk! In een handomdraai is niet alleen je gehakt gaar, maar zijn ook je paprika’s heerlijk zacht en sappig.

Gevulde paprika’s uit de Instant Pot

Gevulde paprika’s zijn heerlijk, maar om eerlijk te zijn werden ze hier nog maar weinig gemaakt. Ze moeten altijd zo lang in de oven. Soms los ik dat op door de paprika’s voor te koken, maar eigenlijk was dat ook altijd een gedoe met hete, natte paprika’s De Instant Pot is de ideale oplossing: alles gaat gewoon tegelijk de pot in en je paprika’s worden echt heerlijk zacht, sappig en een tikje zoet.

In dit recept gebruik ik voorgekookte bruine rijst. Dit kun je kant-en-klaar kopen, of je gebruikt rijst die je al eerder hebt bereid in je pot. Nieuwsgierig naar hoe je dit goed doet? In het E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot vind je recepten voor zowel witte, als bruine rijst en nog een hele boel andere basisrecepten.

Gevulde paprika uit de Instant Pot

Makkelijk variëren

Dit recept is (hoewel compleet) ook een basisrecept waar je heel makkelijk mee kunt variëren. Laat bijvoorbeeld de rijst weg en voeg meer groente en gehakt toe als je gaat voor koolhydraatarm. Let je niet op de calorieën, dan voeg je lekker extra veel kaas toe. Liever geen varkensvlees? Ga dan voor rund-, lams- of kippengehakt. Met het gehakt van Beyond Meat, maak je gevulde paprika’s vegetarisch.

Gevulde paprika's uit de Instant Pot

Gevulde paprika's uit de Instant Pot zijn een lekker snel alternatief voor de oven. Alles in de pot, deksel dicht en slechts 7 minuten op hoge druk! In een handomdraai is niet alleen je gehakt gaar, maar zijn ook je paprika's heerlijk zacht en sappig.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 7 minuten
Totale tijd 22 minuten

Kookgerei

  • Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan
  • Instant Pot Pro Crisp of een oven

Ingrediënten

  • 4 flinke paprika's
  • 300 gr half-om-half gehakt
  • 250 gr rijst gekookt en afgekoeld gewogen
  • 140 gr mais
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel gemalen koriander
  • 2 lente ui fijn gesneden
  • 1 snuf zout
  • chilipoeder naar smaak en optioneel

In pot erbij

  • 250 ml water

Om af te maken

  • 2 handjes geraspte kaas

Instructies

  • Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika van het kapje in kleine blokjes.
  • Meng dit samen met het gehakt, en alle andere ingrediënten (dus zonder het water) goed door elkaar.
  • Vul de paprika's met je gehaktmengsel. Dit mag je goed aandrukken en er mag best een kop op zitten.
  • Giet het water in de pot en zorg ervoor dat de paprika's het water niet raken. Dit kan met behulp van het bijgeleverde trivet, maar zelf vind ik een stoommandje of het airfryermandje die bij de Pro Crisp zit makkelijk werken.
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en set je de timer op 7 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 10 minuten om natuurlijk leeg te lopen, een NR dus.

Afmaken met de Crisp Deksel

  • Giet het vocht uit de pan. Besprenkel met kaas en plaats de Crisp deksel op de pan. Druk op de GRILL knop en gril 4 minuten op de hoogste stand.

Afmaken in de oven

  • Zet de paprika's voorzichtig in een schaaltje in de oven en besprenkel met kaas. Zet de grilstand aan. Gril tot de kaas is gesmolten!

Notities

Dit recept is (hoewel compleet) ook een basisrecept waar je heel makkelijk mee kunt variëren. Laat bijvoorbeeld de rijst weg en voeg meer groente en gehakt toe als je gaat voor koolhydraatarm. Let je niet op de calorieën, dan voeg je lekker extra veel kaas toe. Liever geen varkensvlees? Ga dan voor rund-, lams- of kippengehakt. Met het gehakt van Beyond Meat, maak je gevulde paprika's vegetarisch.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: gehakt, Instant Pot, paprika, rijst

Pin deze Gevulde paprika’s uit de Instant Pot!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot gevulde paprika's-1

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Atty Eissens says:

    Hoi Mariska,
    Op zich is het erg lekker, alleen komt er op je bord wel veel vocht uit, waarschijnlijk uit de paprika en het gehakt. Wat is er daar aan te doen?

    Groetjes, Atty

    1. Mariska Author says:

      Hi Atty, gebruik je al biologisch gehakt? Daar komt vaak minder vocht uit. Daarnaast zou je eventueel wat gaatjes kunnen prikken in de bodem van de paprika’s of wat paneermeel kunnen strooien

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close