Gevulde paprika’s uit de Instant Pot zijn een lekker snel alternatief voor de oven. Alles in de pot, deksel dicht en slechts 7 minuten op hoge druk! In een handomdraai is niet alleen je gehakt gaar, maar zijn ook je paprika’s heerlijk zacht en sappig.
Gevulde paprika’s uit de Instant Pot
Gevulde paprika’s zijn heerlijk, maar om eerlijk te zijn werden ze hier nog maar weinig gemaakt. Ze moeten altijd zo lang in de oven. Soms los ik dat op door de paprika’s voor te koken, maar eigenlijk was dat ook altijd een gedoe met hete, natte paprika’s De Instant Pot is de ideale oplossing: alles gaat gewoon tegelijk de pot in en je paprika’s worden echt heerlijk zacht, sappig en een tikje zoet.
In dit recept gebruik ik voorgekookte bruine rijst. Dit kun je kant-en-klaar kopen, of je gebruikt rijst die je al eerder hebt bereid in je pot. Nieuwsgierig naar hoe je dit goed doet? In het E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot vind je recepten voor zowel witte, als bruine rijst en nog een hele boel andere basisrecepten.
Makkelijk variëren
Dit recept is (hoewel compleet) ook een basisrecept waar je heel makkelijk mee kunt variëren. Laat bijvoorbeeld de rijst weg en voeg meer groente en gehakt toe als je gaat voor koolhydraatarm. Let je niet op de calorieën, dan voeg je lekker extra veel kaas toe. Liever geen varkensvlees? Ga dan voor rund-, lams- of kippengehakt. Met het gehakt van Beyond Meat, maak je gevulde paprika’s vegetarisch.
Pin deze Gevulde paprika’s uit de Instant Pot!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska,
Op zich is het erg lekker, alleen komt er op je bord wel veel vocht uit, waarschijnlijk uit de paprika en het gehakt. Wat is er daar aan te doen?
Groetjes, Atty
Hi Atty, gebruik je al biologisch gehakt? Daar komt vaak minder vocht uit. Daarnaast zou je eventueel wat gaatjes kunnen prikken in de bodem van de paprika’s of wat paneermeel kunnen strooien