Gevulde Tomaten met Feta

Deel met vrienden en familie

Deze gevulde tomaten met feta en kerrie zijn super simpel om te maken en ideaal als voorgerecht of snack. Los gebruikten we de ingrediënten al heel vaak, maar samen vormen ze een verrassende combinatie!

Gevulde tomaten met feta en kerrie!

De inspiratie voor dit recept deed ik op in een cafeetje ergens in Zuid-Afrika. Daar lag een kooktijdschrift en aangezien we lang op het eten moesten wachten door de load shedding (tijdelijk is er dan geen stroom), én man en peuter richting speeltuin waren, had ik tijd om te lezen Het exacte recept weet ik natuurlijk niet meer, maar het idee om tomaten te vullen met feta en dit te combineren met kerriekruiden is mij bijgebleven. Na wat experimenteren, kwam ik tot dit simpele, maar super smaakvolle recept.

Vegetarisch voorgerecht van gebakken tomaten gevuld met feta en kerrie

Vegetarisch voorgerecht of snack

Vaak zie ik recepten voor gevulde tomaten met gehakt, maar zelf vind ik deze vega-versie veel lekkerder en meer smaak hebben. Mocht je nieuwsgierig zijn of je dit ook kan maken met plantaardige feta: ja, dit kan zeker heel erg goed. Dit maakt de gevulde tomaten vegan, en dus ook lactosevrij.

Gevulde Tomaten met Feta

Deze gevulde tomaten met feta en kerrie zijn super simpel om te maken en ideaal als voorgerecht of snack. Los gebruikten we de ingrediënten al heel vaak, maar samen vormen ze een verrassende combinatie!
Porties 6 tomaten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Oven
  • Bakblik of ovenschaal

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 150 gr feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 8 takjes koriander
  • 1 snuf peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Dep droog met keukenrol en bestrooi de binnenkant met wat zout. Laat intrekken en dep ze daarna nog een keer droog met een stuk keukenrol.
    6 tomaten, zout
  • Meng de feta, olie, kerrie, paprika en koriander met een snuf peper in een keukenmachine tot een pasta. Blijft het te stroef? Voeg dan wat extra olijfolie toe.
    150 gr feta, 1 eetlepel olijfolie, 2 theelepels kerrie, 1 theelepel paprikapoeder, 8 takjes koriander, 1 snuf peper
  • Vul de tomaten hiermee en plaats de kapjes weer bovenop.
  • Smeer een bakplaat of ovenschotel in met een laagje olie, leg hier de gevulde tomaten op en bak deze 25 minuten, in het midden van de oven.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, lunch, Snack, Voorgerecht
Keuken: fusion, Mediterraans
Trefwoord: feta, kerrie, tomaat

Pin deze Gevulde Tomaten met Feta!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gevulde tomaten met feta en kerrie

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close