Gevulde tomaten uit de oven

Gevulde tomaten met ricotta en aubergine
Een lekker en simpel voorgerecht: gevulde tomaten uit de oven. Deze keer heb ik ze lekker vegetarisch gehouden en gevuld met gekarameliseerde aubergines en ricotta. Weer eens wat anders dan gehakt of rijst!

Voor dit gerecht kun je het beste grote, stevige vleestomaten gebruiken. Anders heb je de kans (en ja, dit is mijzelf ook overkomen) dat de tomaat zich in de oven binnenstebuiten keert. De wanden van een vleestomaat zijn dikker en steviger, waardoor dit veel minder snel kan gebeuren.

De gevulde tomaten krijgen een lekker knapperig laagje. Wil je de tomaten liever glutenvrij houden, laat het paneermeel dan weg. Het is een extraatje voor de knapperigheid, maar zonder zijn ze ook heel erg lekker.

Gevulde tomaten met aubergine en ricotta

Ingrediënten voor gevulde tomaten

4 flinke (vlees)tomaten
1 aubergine
1 teentje knoflook (geperst)
250 g ricotta
1 eetlepel olie
bosje basilicum
zout & peper
Parmezaanse kaas & paneermeel

Bereiding

  1. Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze voorzichtig uit, bestrooi de binnenkant met wat zout. Zet de tomaten op hun kop op een stukje keukenrol, terwijl je verder gaat met de overige stappen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Bak de blokjes in een koekenpan, samen met een eetlepel olie en een teentje geperste knoflook.
  4. Snijd de blaadjes basilicum fijn en meng deze met de ricotta, de gebakken blokjes aubergine en wat zout en peper voor de smaak.
  5. Vul de tomaten met je aubergine-ricotta mengsel en bestrooi ze met wat geraspte Parmezaanse kaas en een klein beetje paneermeel.
  6. Bak de tomaten in 20 tot 25 minuten in de oven.

Makkelijk en vol smaak!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *