Gevulde uien zijn heerlijke, kleine smaakbommetjes. Wij vullen ze met lamsgehakt, gekruid met gedroogde munt en meer Griekse smaakmakers. Combineer met aardappelpuree voor een heerlijke avondmaaltijd of maak er een fancy voorgerechtje van.
Gevulde uien
Uien zijn geweldige alles-kunners, ze geven je soepen en sauzen smaak. Ze smaken lekker rauw, gekookt, gegrild en gebakken. Wat dus ook ontzettend lekker is, is om ze te vullen. Je kookt de uien kort, zodat je ze makkelijk kunt afpellen en vult ze vervolgens met een mengsel van lamsgehakt en kruiden. Even stoven en je hebt een heerlijk gerecht.
Hier vind je meer gerechten met lamvlees
Voorgerecht
Gevulde uien zijn niet alleen lekker tijdens de avondmaaltijd, ze doen het ook heel leuk als voorgerecht. Tijdens de feestdagen bijvoorbeeld kun je ze heel leuk serveren op kleine schaaltjes. Beetje Griekse yoghurt onderop, gevulde uien daar bovenop en dan afmaken met gesnipperde peterselie en granaatappel pitjes. Je zult zien, het ziet er echt uit als een klein feestje.
Op zoek naar meer recepten voor je Kerstmenu? Bekijk dan ook onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022!
Pin deze gevulde uien!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.