Gevulde uien met lamsgehakt

Deel met vrienden en familie

Gevulde uien zijn heerlijke, kleine smaakbommetjes. Wij vullen ze met lamsgehakt, gekruid met gedroogde munt en meer Griekse smaakmakers. Combineer met aardappelpuree voor een heerlijke avondmaaltijd of maak er een fancy voorgerechtje van. 

Gevulde uien

Uien zijn geweldige alles-kunners, ze geven je soepen en sauzen smaak. Ze smaken lekker rauw, gekookt, gegrild en gebakken. Wat dus ook ontzettend lekker is, is om ze te vullen. Je kookt de uien kort, zodat je ze makkelijk kunt afpellen en vult ze vervolgens met een mengsel van gehakt en kruiden. Even stoven en je hebt een heerlijk gerecht. 

Voorgerecht

Gevulde uien zijn niet alleen lekker tijdens de avondmaaltijd, ze doen het ook heel leuk als voorgerecht. Tijdens de feestdagen bijvoorbeeld kun je ze heel leuk serveren op kleine schaaltjes. Beetje Griekse yoghurt onderop, gevulde uien daar bovenop en dan afmaken met gesnipperde peterselie en granaatappel pitjes. Je zult zien, het ziet er echt uit als een klein feestje. 

Op zoek naar meer recepten voor je Kerstmenu? Bekijk dan ook onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022!

Gevulde uien

Gevulde uien zijn heerlijke, kleine smaakbommetjes. Wij vullen ze met lamsgehakt, gekruid met gedroogde munt en meer Griekse smaakmakers. Combineer met aardappelpuree voor een heerlijke avondmaaltijd of maak er een fancy voorgerechtje van.
Porties 12 stuk
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 min

Kookgerei

  • Ovenschaal
  • Oven

Ingrediënten

  • 4 à 5 flinke uien

Vulling

  • 400 gr lamsgehakt
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 0.5 theelepel komijn
  • 0.25 theelepel nootmuskaat
  • 0.25 theelepel kaneel
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 2 handjes parneermeel
  • 1 klont roomboter
  • 0.5 blokje runderbouillon

Optionele extra's

  • dadelstroop
  • 1 handje granaatappelpitjes
  • 0.5 bosje peterselie fijn gesneden

Instructies

  • Schil de uien en snijd er een klein partje van een halve centimeter uit. Plaats in een pan met water en een snufje zout. Kook ongeveer 10 minuten, tot de uien zachter zijn geworden.
    4 à 5 flinke uien
  • Haal de uien uit de pan, maar bewaar het water. Roer hier je bouillon en boter doorheen nu het nog warm is.
    1 klont roomboter, 0.5 blokje runderbouillon
  • Verwarm de oven voor 180 °C
  • Zodra de uien genoeg zijn afgekoeld pel je ze voorzichtig tot je iets van 12 tot 16 mooie laagjes hebt.
  • Snijd de overgebleven binnenkantjes van de ui fijn, gebruik 1 handje voor in je vulling. De rest kun je bewaren voor in soepen of sauzen.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en voeg beetje bij beetje paneermeel toe tot je een mooi samenhangend geheel hebt.
    400 gr lamsgehakt, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 ei, 1 eetlepel gedroogde munt, 0.5 theelepel komijn, 0.25 theelepel nootmuskaat, 0.25 theelepel kaneel, 1 teentje knoflook, 1 snuf zout, 1 snuf peper, 2 handjes parneermeel
  • Vul de uienlaagjes en leg ze met de vouwzijde naar beneden op de bakplaat.
  • Zet in het midden van de oven en bak 45 minuten, tot alles lekker zacht is.

Optioneel

  • Als je bij deze stap stopt, heb je al heerlijke gevulde uien. Je kunt ze eventueel insmeren met wat dadelstroop en nog even onder de grill zetten.
    dadelstroop
  • Besprenkel de uien met verse peterselie en eventueel granaatappelpitjes.
    1 handje granaatappelpitjes, 0.5 bosje peterselie
Auteur: Mariska
calorieën: 98kcal
Gang: Appetizer, Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: kerst, kerst bijgerecht, kerst voorgerecht, uien

Nutrition

Calorieën: 98kcal | Carbohydrates: 0.3g | Protein: 6g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.003g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 23mg | Potassium: 76mg | Fiber: 0.02g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 18IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 9mg | Iron: 1mg

Pin deze gevulde uien!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Gevulde uien

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close