Gevulde zalmforel van de BBQ

Deel met vrienden en familie

Deze heerlijke gevulde zalmforel van de BBQ is super snel te maken. Weer eens wat anders dan een spiesje met kip of een hamburger van de  BBQ.

In de ‘foodybox’ van deze zomer vond ik een zalmforel. Met het mooie weer besloot ik nog dezelfde avond gevulde zalmforel van de BBQ te maken. Simpel en perfect. Zalmforel heeft een lekkere ‘aardse’ smaak. Je kunt na het grillen heel makkelijk de huid verwijderen en daarna zo het vlees van de graat af schuiven.

Zelf at ik de forel met gegrilde venkel (ook van de BBQ natuurlijk), die ik op smaak bracht met venkelzaad, zout en knoflook.

Gevulde ZalmForel in folie

Gevulde Zalmforel van de BBQ

zalmforel
venkelsprieten (of dille)
citroen
knoflook
zout, peper en olijfolie

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan en laat deze lekker warm worden. Zorg dat deze uiteindelijk niet te heet staat, de vis mag best rustig garen.
  2. Spoel de zalmforel goed af, ook de buik, en dep droog met een stuk keukenrol.
  3. Snijd de citroen in plakken, pluk de venkelsprieten uit elkaar en snijd het knoflookteentje in zo dun mogelijke plakjes.
  4. Vul de buik van de forel met citroen, knoflook en venkelsprieten.
  5. Smeer een stuk aluminiumfolie goed in met olie, sprenkel er wat zout en peper over en leg nog wat plakken citroen neer. Leeg de vis hier bovenop.
  6. Citroen en knoflook over? Plaats die dan ook bovenop de vis. Vouw de alufolie dicht, tot een mooi pakketje.
  7. Bak de zalmforel zo’n 15 tot 20 minuten op de BBQ.

Geen BBQ of BBQ weer, maar wel trek in dit recept? Verwarm de oven dan voor op 180 graden en plaats het pakketje zo’n 20 minuten in de oven.

Nog steeds trek? Deze recepten doen het ook altijd erg goed op een BBQ:

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Jammie, die was lekker uit de foodybox hé!

    1. Ja echt heerlijk!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close