Een goede aardappelpuree kan zo ontzettend lekker zijn! Vandaag laat ik jullie mijn versie zien. In dit recept geen fratsen of extra dure ingrediënten, maar wel de juiste techniek. Zo maak je zelf een overheerlijke puree.
Aardappelpuree
Aardappelpuree is heel simpel te smaken, maar dan moet je wel op deze 4 dingen letten:
- Aardappels na het afgieten na-stomen en snel werken: hoe warmer je werkt, hoe luchtiger de puree blijft.
- De room verwarmen, zodat alles goed warm blijft.
- De knoflook met de room verwarmen, dit haalt het scherpe van de knoflook af.
- Absoluut geen blender of staafmixer gebruiken, want dan wordt je puree eerder een soort lijm!
Lekker met aardappelpuree
Waar je aardappelpuree mee kunt combineren is haast eindeloos, maar wat dacht je van:
- Stoofvlees
- Biefstuk met rode wijnsaus
- Kalkoen
- Een simpele AVG (aardappel-vlees-groente) met bijvoorbeeld boontjes en een worstje
- Gehaktbrood met chorizo
- Boeuf Bourguignon
- Gehaktballetjes met tomatensaus
Veel gestelde vragen
Pin dit recept voor aardappelpuree!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.