Gezond Koningsdag ontbijt | Feestelijk begin

Deel met vrienden en familie

Begin Koningsdag goed met een heerlijk en gezond Koningsdag ontbijt. Een goed begin van een feestelijke dag, waarop je waarschijnlijk nog genoeg lekkers zult eten 😉

Wie viert hier nog meer Koningsdag? Er zijn natuurlijk talloze manieren om Koningsdag te vieren: gezellig op de rommelmarkt, gekke spelletjes doen op straat, dansend door de stad of op een groot feest… Overal waar je kijkt kleurt het oranje en rood-wit-blauw.

Hier vind je nog meer Koningsdag recepten

En overal waar je kijkt is eten… Op dit soort dagen voel ik mij altijd extra aangetrokken tot ‘slecht’ eten. Op zo’n feestelijke dag mag ik mij daar best aan over geven, maar ik begin de dag graag wel gezond en in stijl! Dit jaar doe ik dat met een rood-wit-blauw Koningsdag ontbijt.

Ingrediënten Gezond Koningsdag ontbijt

blauwe bessen
yoghurt
rood fruit (frambozen, aardbeien en/of rode bessen)

optioneel: honing

Bereiding

  1. Bij een feestelijk ontbijt hoort natuurlijk een feestelijk glas. Vul de bodem van het glas met een flinke hoeveelheid blauwe bessen.
  2. Ben je gek op een zoet ontbijt? Roer dan eerst wat honing door je yoghurt heen en schep het vervolgens bovenop je blauwe bessen.
  3. Top het geheel af met rood fruit. Zelf ben ik gegaan voor frambozen; zelf vind ik die heerlijk feestelijk.

Eet smakelijk! En veel plezier op Koningsdag!

Wat ga jij doen op Koningsdag?

Pin dit Gezond Koningsdag ontbijt!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gezond Koningsdag ontbijt

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close