Gezonde bloemkool nuggets met kruidenjasje

Deel met vrienden en familie

Bloemkool nuggets met een kruidenjasje zijn een heerlijk en gezond alternatief voor bijvoorbeeld kip nuggets. Met een paar ingrediënten zet je een verrassende snack op tafel. Bonus: ze zijn ook nog eens vegan en glutenvrij.

Bloemkool nuggets met kruidenjasje

Compensatie snaaien

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar compensatie-snaaien is hier een ding. Al dat thuis zitten begint op een gegeven moment toch te vervelen en ik merk dat ik dan ga snaaien. De combinatie met weinig bewegen is allesbehalve ideaal. Deze gezonde bloemkool nuggets zijn wat betreft ideaal, ze geven je wat te doen en wat gezonds te snacken.

Ze zijn in hun huidige samenstelling glutenvrij en vegan. Pas het recept gerust aan, heb je bijvoorbeeld geen mayonaise in huis en hoeft het niet vegan van jou, gebruik dan een losgeklopt ei. Geen rijstbloem in huis? Andere soorten zoals bijvoorbeeld kokos-, kikkererwten- of amandelmeel werken ook prima.

Currypoeder is ook makkelijk te vervangen door andere kruiden, bijvoorbeeld, garam masala, vadouvan of een combinatie van komijn en kurkuma!
Bloemkool nuggets

Ingrediënten bloemkool nuggets

0.5 bloemkool (of 1 kleintje)
3 eetlepels (vegan) mayonaise
3 eetlepels rijstbloem (of andere bloem)
1 eetlepel currypoeder
0.5 theelepel knoflookpoeder
flinke snuf zout

optioneel: peterselie en ketchup om te serveren

overige benodigdheden: bakplaat en bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek de bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd of scheur de bloemkool in roosjes. Spreid de mayonaise uit over een diep bord en rol de bloemkoolroosjes er doorheen. Zorg dat ze goed bedekt zijn.
  3. In een ander diep bord of kom mengen we de rijstbloem, curry- en knoflookpoeder met een flinke snuf zout door elkaar heen. Rol hier de bloemkoolroosjes doorheen. Zorg dat ze goed bedekt zijn en verspreid ze over de bakplaat.
  4. Bak de bloemkool nuggets 30 minuten in de oven en draai ze na ongeveer 15 minuten een keer om.
  5. Bestrooi met gesnipperde peterselie en serveer met ketchup!

Eet smakelijk!

Nog steeds verveeld en zeeën van tijd over? Bak dan eens een spekkoek, niet zo gezond maar wel mega lekker!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close