Deze havermoutkoekjes met banaan en pindakaas zijn perfect als je wel trek hebt in een koekje, maar het ook gezond wilt houden. De banaan zorgt voor de zoetheid en de koekjes zijn vegan, lactose- en glutenvrij* en kunnen ook heel goed door de allerkleinste gegeten worden. Lekker als tussendoortje met een glas melk, maar ze doen het ook bij het ontbijt heel erg goed.
Zorg er wel voor dat je pindakaas suikervrij is, anders heb je kans dat er alsnog veel suiker in je gezonde havermoutkoekjes zit.
Gezonde havermoutkoekjes Foodblog Swappen
Vorige maand maakte ik nog een heerlijke Griekse Hamburger van Claudia’s Keuken, deze maand mocht ik aan de slag met de recepten van Eefkooktzo. Ik besloot haar repen met havermout en banaan een twist te geven en er koekjes van te maken. Daarnaast maakte ik ze nog simpeler en gezonder, door alleen havermout te gebruiken en dus geen tarwemeel en de honing weg te laten; zijn ze meteen ook vegan én babyproof.
Babyproof koekjes
Met deze koekjes krijgen de echte kleintjes ook wat granen binnen, goed om de darmpjes langzaam aan te laten wennen. Naast havermoutpap, baby pannenkoekjes en babyproof cupcakes is het ook wel leuk om eens wat anders te maken.
Wanneer je baby precies toe is aan de structuur en smaak van deze koekjes is heel erg afhankelijk van jouw baby en hoe ver jullie al in het proces van het zelf eten zitten, maar zo rond de 10 tot 12 maanden zou dit een heerlijk hapje kunnen zijn!
Pin deze Gezonde havermoutkoekjes met banaan en pindakaas!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Bijvoorbeeld op een bord met allemaal lekkere koekjes of gezonde snacks. Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Super lekker bevonden door kindjes en mama 😀
Super!