Gezonde havermoutkoekjes met banaan en pindakaas

Deze havermoutkoekjes met banaan en pindakaas zijn perfect als je wel trek hebt in een koekje, maar het ook gezond wilt houden. De banaan zorgt voor de zoetheid en de koekjes zijn vegan, lactose- en glutenvrij* en kunnen ook heel goed door de allerkleinste gegeten worden. Lekker als tussendoortje met een glas melk, maar ze doen het ook bij het ontbijt heel erg goed.

Zorg er wel voor dat je pindakaas suikervrij is, anders heb je kans dat er alsnog veel suiker in je gezonde havermoutkoekjes zit.

havermoutkoekjes met banaan en pindakaas

Gezonde havermoutkoekjes Foodblog Swappen

Vorige maand maakte ik nog een heerlijke Griekse Hamburger van Claudia’s Keuken, deze maand mocht ik aan de slag met de recepten van Eefkooktzo. Ik besloot haar repen met havermout en banaan een twist te geven en er koekjes van te maken. Daarnaast maakte ik ze nog simpeler en gezonder, door alleen havermout te gebruiken en dus geen tarwemeel en de honing weg te laten; zijn ze meteen ook vegan én babyproof.

 

Babyproof havermoutkoekjes
kidsproof havermoutkoekjes met banaan
baby koekjes met banaan en havermout

Babyproof koekjes

Met deze koekjes krijgen de echte kleintjes ook wat granen binnen, goed om de darmpjes langzaam aan te laten wennen. Naast havermoutpap, baby pannenkoekjes en babyproof cupcakes is het ook wel leuk om eens wat anders te maken. 

Wanneer je baby precies toe is aan de structuur en smaak van deze koekjes is heel erg afhankelijk van jouw baby en hoe ver jullie al in het proces van het zelf eten zitten, maar zo rond de 10 tot 12 maanden zou dit een heerlijk hapje kunnen zijn!

Gezonde Havermoutkoekjes met banaan en pindakaas

Deze havermoutkoekjes met banaan en pindakaas zijn perfect als je wel trek hebt in een koekje, maar het ook gezond wilt houden. De banaan zorgt voor de zoetheid en de koekjes zijn vegan, lactose- en glutenvrij* en kunnen ook heel goed door de allerkleinste gegeten worden. Lekker als tussendoortje met een glas melk, maar ze doen het ook bij het ontbijt heel erg goed.
Porties 10 kleine koekjes
Voorbereidingstijd 10 min
15 min
Totale tijd 25 min

Apparatuur

  • Oven
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan hoe rijper, hoe lekkerder
  • 50 gr havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels pindakaas (suikervrij)
  • 1 snuf zout (let op, als je dit voor een baby maakt!)
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 50 gr pure chocolade (vegan, suikervrij)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prak een banaan fijn met een vork en roer de overige ingrediënten, behalve de chocolade, er doorheen.
  • Vorm 10 kleine koekjes en bak in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat goed afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en sprenkel de gesmolten chocolade over de havermoutkoekjes!

Notities

Dit zijn heerlijke gezonde koekjes, wil je het liever toch zoeter? Voeg dan 2 eetlepels honing** of suiker toe. 
Variatietip: voeg gewelde rozijntjes, chiazaad, zonnebloem- en/of pompoenpitten toe!
* Let op. Als je echt glutenvrij moet eten, let dan goed op het soort havermout dat je koopt.
** Geen honing voor kindjes onder 1 jaar
Auteur: Mariska
Gang: Snack, Zoetigheid
Keuken: Westers
Trefwoord: babyproof, gezond, havermout, kidsproof, koekjes

Pin deze Gezonde havermoutkoekjes met banaan en pindakaas!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Bijvoorbeeld op een bord met allemaal lekkere koekjes of gezonde snacks. Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gezonde havermoutkoekjes met banaan

 

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close