Van de week konden jullie al lezen over de WK chips van Lay’s. Helaas zat er geen Oranje chips bij, maar alleen chips voor onze tegenstanders. Niet getreurd, Oranje chips maak je namelijk heel erg makkelijk zelf. Ze zijn stukken gezonder en stiekem ook nog eens veel lekkerder! Behalve Oranje chips heb ik ook een lekkere dipsaus voor jullie, om de gezellige oranje sticks in te dippen!
Gezonde oranje WK chips
Ingrediënten
Wortels of een dikke winterpeen
Olijfolie
Zout en peper
Teentje geperste knoflook (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Maak ondertussen je wortels goed schoon.
- Maak dunne plakken van de wortel. Leg ze in een schaal en besprenkel met de olijfolie. Schud goed met de schaal, zodat alle plakjes wortel onder de olie zitten. Je kan hier het beste je handen voor gebruiken. Mocht je knoflook gebruiken, dan voeg je die nu ook toe.
- Bekleed je bakplaat met een stuk bakpapier en verdeel de chips over de plaat. Besprenkel met wat zout en vers gemalen peper.
- 25 minuten geduld hebben en je chips zijn klaar.
Wortels met heerlijke frisse dip
Ingrediënten
Wortels
Griekse yoghurt
Knoflook
Gemalen Komijn
Bereiding
- Snijd de wortels in dunne repen en zet ze in een hoog glas of beker.
- Meng ongeveer 3 flinke lepels yoghurt, met één theelepel komijn en een teentje geperste knoflook.
De saus is ook lekker met repen komkommer en selderij, maar goed die zijn natuurlijk niet oranje 😉
hmm heel lekker!
Wortels met dip heb ik de afgelopen jaren gemaakt.
De kindjes zijn er dol op,
alleen ik zelf ben geen grote fan. Haha.
The things I do for love 😉
Jaja, heel herkenbaar. Wel fijn dat ze van gezonde dingen houden!
Haha geweldig!
Hmm lekker!
Leuke ideetjes!
Dankje 🙂 !