Gezonde snack: Yoghurt Bark met geitenyoghurt

Deel met vrienden en familie


Yoghurt bark met geiten yoghurt

Yoghurt Bark met geitenyoghurt is een heerlijk gezond tussendoortje, toetje of zelfs ontbijt! Fris en zonder gekkigheid past deze traktatie helemaal bij een bewuste lifestyle. Te maken in een handomdraai en na 2 uurtjes in de vriezer is je yoghurt bark met geitenyoghurt klaar!

Je kunt yoghurt bark maken met allerlei soorten yoghurt, fruit en andere toevoegingen. Deze keer geef ik jullie twee inspirerende smaakcombinaties met geitenyoghurt. Alleen al van de kleuren word je toch vrolijk? Niet alleen leuk voor volwassen, maar ook een goede manier om kinderen gezond te laten snacken.

Tropische yoghurt bark gezonde snack

Betsie’s geitenyoghurt-moment

Deze verfrissende yoghurt barks heb ik niet gemaakt met ‘gewone’ yoghurt, maar met Betsie’s geitenyoghurt-moment. Betsie’s is een eigenwijs zuivelmerk dat heerlijk romige geitenmelk producten maakt. Geitenzuivel geeft gerechten net even een andere smaak, waardoor je smaakcombinaties krijgt die een tikje eigenwijs, maar ook heel lekker zijn. Laten we bij Flying Foodie nou ook een tikje (oké, een flinke tik) eigenwijs zijn.

Betsie's geitenyoghurt snack bevroren

Ingrediënten Yoghurt Bark

1 pak Betsie’s Geitenyoghurt-moment (1 liter)

Optioneel:
honing

Smaakcombinatie 1: Frambozen swirls

Frambozen
Basilicum
Cacao nibs (of stukjes chocolade)

Smaakcombinatie 2: Tropisch

Mango
Frambozen
Munt
Kokos schaafsel

Overige benodigdheden:

 • Bakplaat of platte schaal die in de vriezer past
 • Bakpapier
 • Scherp mes
 • Keukenmachine, blender of staafmixer

Bereiding

Zelf maak ik beiden smaken tegelijk op 1 plaat.

 1. Proef de yoghurt en bedenk of je honing wilt toevoegen. Ik voeg zelf alleen een klein beetje honing toe bij de tropische smaakcombinatie, maar geitenyoghurt heeft een vrij sterke smaak, dus misschien wil je ook bij de andere smaak wat honing toevoegen.
 2. Bedek de schaal of bakplaat met bakpapier en check voor de zekerheid nog eens of deze daadwerkelijk in de vriezer past, anders wordt het straks een heel gedoe.
 3. Pureer frambozen samen met twee eetlepels geitenyoghurt. Ik gebruik zelf een half pakje (van 250 gr) bevroren frambozen.
 4. Verdeel de rest van de yoghurt over de plaat, zodat je minimaal een laag van 1 tot 1,5 centimeter yoghurt hebt.
 5. ‘Swirl’ door de helft van de yoghurt de gepureerde frambozen. Voeg wat frambozen, blaadjes basilicum en cacao nibs toe.
 6. Verdeel op de andere helft de mango, frambozen, munt blaadjes en kokos schaafsel.
 7. Plaats de plaat minimaal 2 uur in de vriezer, tot de yoghurt helemaal bevroren is. Breek of snijd de yoghurt bark in scherven en plaats in goed sluitende zakjes in de vriezer.

Heb jij wel eens yoghurt bark geprobeerd? Hoe lijkt jou deze combinatie met geitenyoghurt?

Gezonde snack yoghurt bark met framboos

Deze post is gemaakt in samenwerking met Betsie’s Geitenzuivel. Ik heb de vrijheid om zelf te bepalen met welke merken ik samenwerk en kies voor merken die bij Flying Foodie passen.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Lonneke says:

  Lekker Maris! Ik ben zelf geen ontzettende liefhebben van geitenzuivel. Maar wellicht moet ik het toch nog eens proberen. 😉 Of met een ander soort zuivel. Ik ga dit even doorsturen naar vriendinnen die de smaak van geit wel kunnen waarderen. 🙂

 2. Hmm dat ziet er heerlijk uit! Ik wil dat wel eens uitproberen, want ik ben gek op producten op basis van geitenmelk.

  1. Als je gek bent op geitenmelk ga je dit ook zeker lekker vinden!

 3. Net geprobeerd. Het recept is super makkelijk. Het eindresultaat was jammer genoeg teleurstellend. Ik vraag me af hoe jullie dit eten? Breken jullie stukken af en eten jullie deze dan op? Er valt toch niet in te bijten? Totaal niet aangenaam in de mond. Het ziet er fantastisch uit maar het is niet makkelijk eetbaar en bovendien niet lekker. Nu ben ik iemand die steeds op zoek is naar makkelijk lekkere gezonde (mooie) recepten maar ook al is het gezond dan nog zal ik dit niet eten. Mijn medeproevers eveneens ook niet.

  1. Hoi, wat jammer om te horen dat je het niet lekker vindt. Was dit de eerste keer dat je met geitenyoghurt werkte? Vind je dat normaal gesproken wel lekker? Of lag het meer aan de structuur van de yoghurtbark.

   Wij eten het door gewoon stukjes gesneden yoghurt bark af te happen. Om eerlijk te zijn heb ik nog meegemaakt dat iemand problemen had met het happen in de bark. Misschien wat je bark te dik of staat je vriezer te hard?

 4. Ik moet hier even iets rechtzetten. Ondertussen weet ik het meer te waarderen. De eerste dag hadden we het geprobeerd als dessert maar het is geen recept dat je makkelijk en snel even weghapt. Het is eerder iets om rustig van te genieten en idd met kleine stukjes op te happen. Ik kan me voorstellen dat het op een warme dag helemaal zalig moet zijn. Zelfs nu betrap ik me erop dat ik regelmatig een stukje uit de vriezer haal. De structuur blijf ik wat raar vinden en het is onnoemelijk koud maar wel lekker, iets om rustig van te genieten.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close