Gezonde tabouleh met kikkererwten en linzen

Deel met vrienden en familie

Recept gezonde tabouleh met bonen
Tabouleh is een gezonde en frisse salade uit het Midden-Oosten waarin lekker veel peterselie wordt gebruikt. Met erwten en linzen geef ik er een eigen en gezonde twist aan.

Dit is dus geen traditioneel tabouleh recept. Die wordt namelijk niet met kikkererwten en linzen gemaakt, maar met bulgur; een graanproduct dus. Hoewel dit recept wel glutenvrij is, is het niet koolhydraatarm. Veel mensen beschouwen de koolhydraten uit bonen als goede koolhydraten.

Perfect al bij gerecht, maar ook als een hoofdgerecht kan het prima. Lekker met een stuk versgebakken brood of wat kruidige kip.

Recept gezonde tabouleh met kikkererwten en linzen

Benodigdheden Gezonde tabouleh met kikkererwten en linzen

Hoofdgerecht voor twee
225 g  kikkererwten
205 g linzen
1 bos peterselie
1/2 bos munt
1 komkommer
3 tomaten

1 eetlepel olijfolie en citroensap
1 theelepel gemalen komijn

snuf zout & peper naar smaak

Bereiding Gezonde tabouleh met kikkererwten en linzen

  1. Spoel de kikkererwten en linzen goed om en laat ze uitlekken, terwijl je verder gaat met de rest.
  2. Was de komkommer goed, halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Hak de munt en peterselie goed fijn en snijd de tomaten in partjes. Plaats dit allemaal in een grote kom met de kikkererwten en linzen.
  3. Meng de olijfolie, het citroensap en de gemalen komijn met wat zout en peper tot een dressing en roer deze door je tabouleh heen.

Eet smakelijk! Lekker met een vegetarische burger of, als je niet vega gaat, een gekruid worstje!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close