Shepherd’s Pie is een heerlijk winters comfort-food gerecht. Maar deze schotel kan wel erg machtig zijn. Tijd dus voor een lichtere en gezondere versie van een Shepherd’s pie, met kippengehakt en zoete aardappels!
Het fijne van dit gerecht is ook nog eens dat je het makkelijk één of zelfs twee dagen van tevoren kunt maken. Zelf maak ik het meestal meteen voor twee dagen, lekker makkelijk!
Engelse ovenschotel
Shepherd’s Pie is van origine een ovenschotel uit de Engelse keuken, die gemaakt wordt met lamsgehakt (behoorlijk vettig!) met daar bovenop een goede laag aardappelpuree, met daarop ook nog eens kaas. De ovenschotel heeft ook een broertje, namelijk de Cottage Pie, die gemaakt wordt met rundergehakt in plaats van lamsvlees. Beiden zijn Britse gerechten die vooral in de pub worden gegeten, vandaar waarschijnlijk ook de vettigheid De namen worden nogal eens door elkaar gebruikt, dus het zou zo maar kunnen zijn dat je een Shepherd’s Pie geserveerd krijgt met rundergehakt.
Gezondere Shepherd’s Pie
Door kippengehakt en zoete aardappel te gebruiken wordt de maaltijd een stuk lichter en gezonder, maar behoudt deze nog steeds het warme, kruidige en vullende dat je bij winter comfort-food verwacht. Absoluut één van mijn favoriete maaltijden in de koudere maanden. En officieel mag het dus geen Shepherd’s Pie heten, maar ja, dat bepalen we stiekem zelf wel.
Pin deze Gezondere Shepherd’s Pie!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.