Ghoegrie: Surinaamse kikkererwten

Ghoegrie is een heerlijk en makkelijk gerecht voor Surinaamse kikkererwten. De kikkererwten worden gebakken met onder andere ui, knoflook, tomaat en selderij. Super snel te maken en ook nog eens gezond. Van mild tot super pittig, de keuze is aan jou!
Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereldkeuken.

Surinaamse kikkererwten

In sommige regio’s van Suriname wordt dit recept ook wel Tjanna genoemd. Dat laatste klinkt weer al ‘chana’, wat Indiaas is voor kikkererwten. Gezien de mix van culturen en smaken in Suriname zal dat vast geen toeval zijn.

Regelmatig doe ik mee aan de Foodblog Swap en deze keer mocht ik aan de slag met de blog van Jasmina: Sparkles inside. Midden in mijn Surinaamse week kwam dat heel goed uit, want Jasmina heeft Surinaamse roots en dus veel lekkere Surinaamse recepten op haar blog staan. Tussen haar vegan hapjes met kikkererwten vond ik het recept voor Surinaams-Hindoestaanse kikkererwten: ghoergrie. In plaats van zout, geef ik het recept extra smaak door een klein vierkant Maggi-blokje toe te voegen. Daarnaast heb ik een klein beetje piment toegevoegd.

Ghoerghie Surinaamse kikkererwten recept

Vlammend heet of kidsproof?

Hoe pittig je dit recept maakt, is helemaal aan jezelf. Hou je wel van pittig, voeg dan gerust wat Madame Jeanette toe bij het malen van de ui en knoflook een fruit deze lekker mee. Aangezien er hier thuis een dreumes mee eet, die trouwens gek is op kikkererwten en andere soorten bonen, maken we de kikkererwten zelf niet te pittig. Ik meng wat Madame Jeanette door piccalilly of ketchup, zodat we bij het eten zelf de pittigheid kunnen aanpassen.

Ghoegrie: Surinaamse kikkererwten

Ghoegrie is een heerlijk en makkelijk gerecht voor Surinaamse kikkererwten. De kikkererwten worden gebakken met onder andere ui, knoflook, tomaat en selderij. Super snel te maken en ook nog eens gezond. Van mild tot super pittig, de keuze is aan jou.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 800 gr kikkererwten
  • 0.5 theelepel piment
  • 1 vierkant blokje Maggi (per 2 verpakt)
  • 5 takjes selderij
  • olie om te bakken

Instructies

  • Maal de ui en knoflook samen fijn tot een papje. Geen keukenmachine of staafmixer? Je kunt ook de rasp gebruiken!
  • Snijd de tomaten in blokjes en laat de kikkererwten uitlekken. 
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg daarna de tomaat toe en bak deze goed aan.
  • Kikkererwten, piment en een verkruimeld blokjes Maggi erbij en goed omscheppen. Verwarm een paar minuten mee, tot alles warm is.
  • Snipper de selderij en strooi deze over de ghoergie.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, hapje, Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Trefwoord: kikkererwten, vegan

Pin dit recept voor Ghoegrie: Surinaamse kikkererwten!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Ghoerghie Surinaamse kikkererwten

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close