Gin Tonic ijsjes – feest op een stokje

Gin tonic ijsjes
Gin tonic ijsjes zijn de perfecte ijskoude traktatie voor op een warme dag. Wel alleen voor volwassen natuurlijk *wink wink*

Zoals je op de foto kunt zien gebruikte ik dit keer Hendrick’s Gin voor mijn ijsjes. Maar je kunt natuurlijk alle soorten gin gebruiken. Wel hebben fruitige, zoete of bloemige gins de voorkeur, omdat dit beter bij een ijsje past dan bijvoorbeeld een V2C gin.

Ben jij geen gin fan, probeer dan eens onze witte wijn ijsjes.

Ingrediënten Gin Tonic ijsjes

voor ongeveer 12 ijsjes

2 eetlepels suiker
2 eetlepels water
sap en rasp 1 limoen
600 ml tonic
50 ml gin

Optioneel: komkommer, limoenschijfjes of andere ‘condiments’.

Overige benodigdheden: rasp, pan en ijsvorm

Bereiding

  1. Was de limoen grondig. Rasp de schil fijn (alleen het groen) en pers het sap eruit. Plaats beiden in een pan.
  2. Voeg water en suiker toe en verwarm al roerend, tot de suiker is opgelost. Het hoeft niet te koken.
  3. In een schenkkan (daarmee vul je makkelijk je ijsvorm) meng je eerst de limoensiroop met de tonic. Zo koelt de siroop goed af, voordat je de gin toevoegt.
  4. Voeg de gin toe, roer goed door en neem gerust een slokje om te proeven 😉
  5. Schenk de gin tonic in je ijsvorm. Voeg eventueel een stukje komkommer, limoenschijfje of andere condiments toe die passen bij de gin die je gekozen hebt!
  6. Plaats de Gin Tonic ijsjes in de vriezer. Door de alcohol zullen de ijsjes langer nodig hebben dan je gewend bent, zeker 10 tot 12 uur! Ze smelten bij het eten ook weer iets harder, maar ze zijn zo lekker, dat dat geen probleem is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *